0
Košarka

FOTO: NBA.com

VELIKI SKANDAL DRMA NBA: Liga pokrenula istragu, u centru pažnje Bogdan Bogdanović

Objavljeno: 20.11.20 u 10:59

Čelni ljudi NBA lige pokrenuli su istragu zbog propalog dogovora između Sakramenta i Milvokija u kojem je u centru pažnje bio Bogdan Bogdanović.

Prethodnih dana svi svetski mediji preneli su vest kako je Bogdanović putem „sign and trade“ poslat u franšizu iz Viskonsina.

Međutim, činjenica da je Bogdanović ograničeno slobodan košarkaš dovodi do toga da sa Sakramentom i drugim timovima, može da pregovara tek kada krene prelazni rok.

Do tada je zabranjeno i kažnjivo da timovi stupe u kontakt sa igračima.

PROČITAJTE JOŠ: NA MARAKANU POJAČANJA STIŽU KAO NA TRACI: Dok se navijači nadaju Dragoviću, Zvezda dovela dvojicu reprezentativaca Niegerije!

Kako je „sign and trade“ dogovoren pre nekoliko dana, a prelazni rok kreće u petak 20. novembra, u četvrtak se pojavila informacija kako Bogdanović ne želi u Milvoki i kako ni u jednom trenutku nije imao kontakt sa tom franšizom. Očekivano, timovi se „peru“ jer ne žele da budu kažnjeni, međutim NBA liga je očekivano pokrenula istragu jer je „tampering“, odnosno pregovori sa košarkašima pre početka prelaznog toka, zabranjeno.

Pretpostavlja se da je Milvoki mimo pravila ‘petljao’ i pregovarao sa Bogdanovićem, pre nego što je to legalno bilo dopušteno.

„Sign and trade“ znači da bi Bogdanović potpisao ugovor sa Sakramentom, ali bi onda automatski bio poslat u Milvoki za Dontea Divinčenca, Ersana Iljasovu i Di Džej Vilsona. Problem je što Bogdan nije smeo da potpiše nikakav ugovor pre petka, a timovi nisu smeli da otpočnu pregovore s njim.

Srpski košarkaš ne bi trebalo da bude kažnjen, ali bi zato to moglo da se desi klubovima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter