0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

NIJE MOGLO BEZ DRAME: Partizan pobedio Huventud, crno-beli u dobrom raspoloženju čekaju večiti derbi! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.20 u 22:35

Košarkaši Partizana savladali su Huventud u meču 6. kola Evrokupa rezultatom 78:75.

Izabranici Saše Filipovskog upisali su novi trijumf u samo dva dana. Nakon pobede nad Uniksom, crno-beli su pobedili i španski tim, te u dobrom raspoloženju dočekuju ‘večiti’ derbi protiv Crvene zvezde u ABA ligi koji je na programu u ponedeljak od 21 sat.

Crno-beli su upisali četvrtu pobedu iz sedam odigranih utakmica, dok je Huventud i dalje bolji sa pet pobeda i dva poraza.

Ipak nije moglo da prođe bez drame, iako na početku poslednje deonice nije delovalo tako.

Amerikanac je pokupio loptu i položio loptu u kontri za 76:72, posle promašene trojke Basasa za vođstvo Huventuda. Time je stavio tačku na horor četvrtinu crno-belih u kojoj su umalo greškama prosuli sve što su gradili u prethodne tri.

FOTO: KK Partizan

Huventud je bolje otvorio utakmicu, čak je Šon Doson pogodio i prvu troku u drugom napadu, da bi ubrzo bilo 7:2 za goste iz Badalone. Potom Miler Mekintajer i Rade Zagorac pogađaju neke šuteve, da bi poenima Rašona Tomasa crno-beli stigli do 16:18.

Već na startu druge deonice je Partizan zaigrao dosta bolje, tačnije Tomas je sjajnom igrom kako u odbrani tako u napadu podigao energiju saigračima i na 33:29 Huventud zove tajm aut, a za tren oka to se pretvorilo u 39:31, što je ujedno bila i najveća prednost u prvom poluvremenu.

Drugi deo počeo je trojkama Zagorca i Miler-Mekintajera koji su odveli Partizan na +13 na startu treće četrvrtine.

Na ulazak u poslednju četvrtinu crno-beli su ušli sa +14, ali ipak nisu rešili pitanje pobednika, već se ušlo u dramatičnu završnicu.

Potpuno su se opustili crno-beli i za manje od tri minuta izašli iz bonusa i korak po korak, košarkaši Huventuda vraćali su se u utakmicu da bismo u poslednja dva minuta imali veliku dramu, gde je Partizan strepeo za ishod.

Ipak, posle lude završnice, nekoliko izgubljenih lopti i čudnih faulova, Partizan odnosi pobedu rezultatom 78:75 i pošto nije uspeo da slavi sa više od 3 poena prednosti i postigao je manje poena nego u prvom meču u eventuelnom krugu ne bi imao prednost.

 

Najefikasniji je kod pobednika bio Nemanja Gordić sa 16 poena i četiri asistencije, pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer sa 13 poena i tri asistencije, Rašon Tomas je ubacio 11 poena i imao je pet skokova, dok je Nemanja Dangubić ubacio 10 poena.

U poraženom sastavu se istakao Šon Doson sa 19 poena, a po 16 su imali Ćabi Lopez-Arostegi i Vladimir Brodzijanski.

 

 

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter