Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Splita u utakmici 7.kola ABA lige u hali ‘Aleksandar Nikolić’ rezultatom 78:76.

Ovo je bila najslabije izdanje crveno-belih od početka sezone, a očigledno su trag na igru ekipe s Malog Kalemegdana ostavile dve utakmice u Evroligi koje su odigrali ove sedmice.


To je posle utakmice naglasio i trener Crvene zvezde Saša Obradović.

– Naravno da nisam očekivao ovakvu utakmicu, niko nije ni mogao da očekuje. Ali, ako ima neko opravdanje, u odnosu na period još od Bajerna, dosta putovanja, jake utakmice, velika potrošnja. Ali to je tako kada daš pod znacima navoda manjim ekipama šansu od samog početka. Kao što se nama dogodilo. Dvojac Vranković-Luković su dominirali u odnosu na naše centre. Moraćemo o tome da razgovaramo, to je nedopustivo. Bez obzira u kojoj smo fazi umora, mora da postoji pošten odnos, ponos da bi sačuvao i svoj igrački rejting. To im je otvorilo i ovakav put u utakmicu. Dobro je da smo pobedili i tešku utakmicu i na ovaj način, i da ćemo naučiti nešto iz ovoga, rekao je trener crveno-belih.

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde gostuje u hali ‘Ranko Žeravica’ na Novom Beogradu, a meč sa Partizanom igra se u ponedeljak u 21 sat. Pre toga crveno-bele ponovo očekuje dupli program u Evroligi, mečevi sa Armanijem u Milanu i Barselonom u Barseloni.

FOTO: KK Crvena zvezad mts