0
Evroliga

FOTO: Twitter

SJAJNO VEČE SRPSKIH KOŠARKAŠA: Maestralni Vladimir Lučić ušao u ‘krug 1000’ i doneo pobedu Bajernu! (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.20 u 23:00

Košarkaši Bajerna savladali su Valensiju u osmom kolu Evrolige rezultatom 90:79, a najzaslužniji za trijumf bio je izvanredni Vladimir Lučić.

Srpski košarkaš upisao je 22 poena, čime je prešao granicu od 1.000 postignutih poena u Evroligi i zaokružio sjajno veče košarkaša Srbije, pošto je pre njega sjajni Vasilije Micić sa 33 poena predvodio Efes do trijumfa.

Krajnji rezultat ne oslikava tok meča, jer je sve do poslednjih minut i po rezultat bio u potpunom egalu.

Pad Valensije je krenuo kada je, pri rezultatu 79:78, Nikola Kalinić uhvatio skok u odbrani, a onda neshvatljivo pokušao da doda loptu Vivesu koji je napravio faul i potom je krenula serija domaćih.

Od tog momenta bilo je 11:1 za Bajern, od čega je sedam poena postigao Vladimir Lučić, čija je trojka prelomila sve.

Srpski košarkaš je, pored pređene ‘magične’ granice, imao indeks korisnosti 35 i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Postigao je 22 poena, imao sedam skokova i dve asistencije. Sjajan je bio i Pol Zipser sa 20 koševa, a pomogao je i Tomas sa 11.

U ekipi Valensije Kremen Prepelič je bio najefikasniji sa 18 poena i pet asistencija.

Bojan Dubljević je ubacio 12 uz šest skokova, a Nikola Kalinić je imao 10 poena uz pet uhvaćenih lopti i jednu asistenciju.

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter