Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izneo je utiske nakon poraza crveno-belih od Reala u Beogradu 73:67.

Strateg ekipe sa Malog Kalemegdana smatra da je iskustvo presudilo u ovom meču.


– Čestitke Realu. Zaslužili su da pobede. Nakon sjajnog prvog poluvremena, igrali smo naivno. Posebno smo bili loši u odbrani u trećoj deonici. Imali smo prilike, napadački smo mogli drugačije – rekao je Obradović.

Kao ključne momente ističe početak treće deonice kada su gosti uspeli da se vrate u meč i preokrenu.

– Real je uvek favorit i to ne treba zaboraviti. U momentima kda je teško prave dobre procene. Imali su vremena da se spreme i osveže. Mene boli što u nekim fazama kada se utakmica lomi, u različitim fazama, da bismo pobeđivali velike ekipe ne smemo da dopustimo padove. U svlačionici smo rekli da hoćemo da igramo organizovano. Pravili smo neiskusne greške. Nismo pravili faulove. Ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovom nivou. Neke lake pasove nismo realizovali – rekao je trener crveno-belih.

Jedno od pitanja bilo je vezano za to koliko je umor uticao na ovakvu igru Zvezde?

– Šta znači umor? To kao deo igre uvek postoji, boriš se sa time. Mislim da je više neiskustvo. Vidiš evroligaške igrače koji znaju kako da se ponašaju u teškim momentima i nas koji smo gubili lopte. Dobro smo trenirali, svi su u dobroj formi osim Obrajanta. Nedostajalo nam je i discipline – ističe Obradović.

 

 

FOTO: KK Crvena zvezda