0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA U DRAMATIČNOM FINIŠU SAVLADALA MEGU: Crveno-beli i dalje sa maksimalnim učinkom, Obradović isključen! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.20 u 14:05

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Mege u 4. kolu ABA lige rezultatom 76:73.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović isključen je na početku treće četvrtine i klub sa Malog Kalemegdana u nastavku duela bio je bez glavnog trenera.

Mladi košarkaši Mege pružili su žestok otpor favorizovanoj Zvezdi i na kraju su posle velike borbe pali u završnici.

Junak crveno-belih je Dejan Davidovac koji je pogodio verovatno i ključan koš u finišu za 74:70.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, a pogotovo raspoloženi bili su gostujući košarkaši.

Šut je odlično služio crveno-bele i posle šest minuta igre rezultat je bio 20:6. Ipak, Zvezda je dopustila Megi da se vrati.

Na pogon talentovanog Petruševa, domaći košarkaši uhvatili su ritam i na pauzu su otišli sa samo šest poena zaostatka.

U drugoj četvrtini gledali smo preslikanu igru. Zvezda je brzo došla do +14, ali je Mega ponovo istopila zaostatak.

U poslednjem minutu crveno-beli imali su +10, međutim serijom Milenka Tepića domaći igrači dolaze do -5. Sa rezultatom 35:40 otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

Iako je Zvezda, preko Lojda, trojkom startovala drugo poluvreme, nije dugo prošlo a Mega je nastavila da muči favorita. Nakon što je Ilija Belošević, zbog prigvora, najpre dao tehničku grešku treneru crveno-belih, potom je i isključio Sašu Obradovića.

Usledila je rovovska borba, igralo se uglavnom koš za koš. Iako na početku nije delovalo tako, ušlo se u vrlo zanimljivu i dramatičnu završnicu.

U poslednji minut ušlo se sa rezultatom 70:70. Na 56 sekundi do kraja Hol je bio fauliran i pogodio je oba bacanja, a onda u narednom napadu Mega gubi loptu.

Mladi igrači odigrali su dobru odbranu, ali je Davidovac došao do lopte u napadu i na 16 sekundi do kraja pogodio je za 70:74. Mišković je trojkom na šest sekundi do kraja vratio nadu, međutim Lojd je bio hladnokrvan pogodivši oba bacanja, 73:76.

Imala je Mega pet sekundi, ali Petrušev nije uspeo da pogodi trojku sa deset metara, te Zvezda dolazi do četvrte pobede.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džordan Lojd sa 19 poena, Kuridža je postigao 13, a Volden je imao 11.

Kod Mege, sjajno je odigrao Petrušev – 22 poena, 11 skokova, Tepić je ‘flertovao’ sa tripl-dablom, imao je osam poena, devet skokova i osam asistencija, dok je Simonović postigao 16 poena uz osam skokova.

 

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter