Plejmejker Crvene zvezde Tejlor Ročesti bio je srećan nakon prve utakmice u novom mandatu u crveno-belom dresu.

Ročesti je otkrio da je želeo da dođe u Crvenu zvezdu još kada je imao 19 godina i igrao na koledžu.


Prvu utakmicu odigrao je protiv Mornara, u kojoj je Zvezda ubedljivo slavila.

– Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Srećan sam što sam ponovo na parketu i zbog pobede. Pobeda je najvažnija. Potrebno mi je malo vremena da se navikne na novi tim, novu situaciju. Zadovoljan sam i mislim da su menadžment i trener napravili odličan tim – rekao je Amerikanac.

Deluje da se dobro oseća na parketu.

– Nije važno s kim igramo, igram sa velikim samopouzdanje, mislim da ću vremenom biti sve bolji i bolji, s obzirom da sam poslednju utakmicu odigrao pre sedam meseci – kazao je Ročesti.

Koja je razlika između ove i prve utakmice u Zvezdi pre dve godine? Osim prazne dvorane.

– Najveća razlika je što sam tek stigao i već posle nekoliko dana odigrao prvu utakmicu. Sve je novo i sveže, razlika je što nema publike i moramo da se naviknemo na to – rekao je plejmejker crveno-belih.

Da li je nekada pomislio da će se vratiti u Zvezdu?

– Jedan od mojih saigrača na koledžu Vašington bio je Nikola Koprivica i pričao mi je o Crvenoj zvezdi i Partizanu. Kada sam imao 19 godina rekao sam mu da bih voleo da dođem u Beograd i da zaigram za Crvenu zvezdu. Volim ovaj grad, volim navijače, sve mi se sviđa i ovo je veliko iskustvo. Uvek sam razmišljao o povratku, nisam znao da li će se to desiti. Kada me je Saša pozvao, nisam se premišljao. Ovde se osećam kao kod kuće – rekao je Ročesti.

 

 

FOTO: KK Crvena zvezda