0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

SAŠA OBRADOVIĆ PRED MORNAR: Trener crveno-belih hvali Barane, a evo šta misli odakle njegovom timu preti najveća opasnost!

Objavljeno: 17.10.20 u 14:50

Trener košarkaša Crvene zvezde, Saša Obradović, uoći derbija 3. kola ABA lige sa Mornarom, izjavio je da njegovu ekipu očekuje vrlo nezgodan rival.

– Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potreba dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U Top 4 ekipe su sigurno, imaju kvalitet na svakoj poziciji – rekao je Obradović za klupski sajt.

Kako je naveo, u ekipi Mornara opasnost dolazi sa više strana.

– Pulen igra izvanredno i velika je pretnja, u svakom trenutku može da postigne poene. Vajthed koga sam i ja trenirao, vidi se napredak i veća zrelost u njegovoj igri sa godinama. Derik Nidam godinama je tu, igrač koji zna i razume igru. Tu je i Keni Gebrijel koji je godinama igrao Evroligu. Ne smemo da zaboravimo i Lukovića, koji je pretnja iz reketa, pa odlični šuteri Vranješ i Jeremić. Dobro su izbalansirani i zato ćemo morati da odigramo dobru utakmicu kako bismo došli do pobede – zaključio je Obradović.

Jedan od najiskusnijih Zvezdinih prvotimaca Marko Simonović istakao je da Mornar ‘raste’ iz godine u godinu i dostigao je visok nivo.

– Odlično poznajem braću Pavićević koji godinama vode i podižu taj klub i zaista im čestitam na onome što su napravili. Moramo da budemo maksimalni, imaju odličnu ekipu, odličnog trenera. Svaku grešku kažnjavaju i pošto su odlični napadači mogu da je kažnjavaju serijom poena. Spremni su za trčanje i tranziciju od 40 minuta. Jasno je da je naša odbrana mnogo važna da ih izbacimo iz komforne zone, ali to možemo samo ako budemo bili u fokusu svih 40 minuta – rekao je Simonović.

 

 

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter