Naredna sezona NBA liga se pomerila zbog pandemije korona virusa kao što je i ova ‘produžena’ kalendarski.

Zato se postavlja pitanje koliko će se sve to odraziti na narednu godinu u kojoj su na programu Olimpijske igre u Tokiju.


Komesar NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sledeća NBA sezona bude na kratko prekinuta za trajanja Olimpijskih igara, ali je ‘malo verovatan’.

– Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara – izjavio je Silver za NBA TV.

– To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda da se posle Igara odmore – dodao je prvi čovek NBA lige.

Olimpijske igre ove godine zbog pandemije korona virusa zakazane su za od 23. jula do 8. avgusta.

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA šampion bio poznat u junu, igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu s reprezentacijom, a Silver je u sredu na konferenciji za novinare objavio da sledeća sezona ne može početi pre januara 2021. godine.

S obzirom na to da NBA sezona traje devet meseci, očito je da će se preklapati sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

– Ima toliko neverovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije – dodao je Silver.

To znači da su okolnosti izuzetno vanredne, čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na što će da liči svet sledeće leto i hoćemo li moći da nastavimo? – zaključio je Adam Silver.

 

 

FOTO: KS Srbije