0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

LEJKERSI KORAK BLIŽI ŠAMPIONSKOM PRSTENU: Desetkovan Majami pružio dobar otpor, Hit bez rešenja za tandem Džejms-Dejvis (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.20 u 09:10

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Majami Hit rezultatom 124:114 i tako poveli sa 2-0 u finalnoj seriji NBA lige.

Tim sa Floride je, uprkos izostanku Gorana Dragića i Bema Adebaja, pružio solidnu partiju, pre svega u napadu.

Međutim, njihovu zonsku odbranu ‘jezeraši’ su lako rešavali i na krilima Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa prišli korak bliže tituli šampiona.

Od samog starta Lejkersi su pokazali u kom pravcu će se utakmica odvijati. U prvih nekoliko minuta najbolji na terenu je bio Dvajt Hauard, koji je postigao šest od prvih osam poena svoje ekipe.

Nakon toga je malo stao, da bi komandu potom preuzeo Lebron Džejms, koji je do kraja prve četvrtine imao pet poena i četiri asistencije.

Najproduktivniji u napadu u tim trenucima bio je Entoni Dejvis.

Majami nije koristio neke otvorene šuteve, a takođe su za njih problem predstavljali faulovi u napadu, te su nakon prvog kvartala imali zaostatak od šest poena.

Nastavili su Lejkersi u dobrom ritmu i na početku druge četvrtine, da bi sredinom iste, Hit počeo da se vraća.

Oni su uspeli da istope dvocifreni zaostatak i priđu na -6, ali taj napad je u nekoliko navrata bio odbijen, kao po pravilu, trojkama.

Džejms i Dejvis su u tim momentima bili odlični, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 68:54.

Majami nije želeo da se preda i nastavio je da pokušava da stigne zaostatak.

U nadapu su izgledali sasvim dobro, a u prilog tome govori podatak da su u trećoj deonici postigli čak 39 poena.

Ipak, Dejvis je ostao nerešiva enigma i u tom periodu je bio na neverovatnim procentima šuta (14/16).

Poslednja četvrtina je protekla manje-više kao i čitav susret, te su Lejkersi došli do 2-0 u seriji i samo dva trijumfa ih deli od šampionskog prstena.

Lebron je meč završio sa 33 poena, devet skokova i isto toliko asistencija, dok je Dejvis ubacio 32 poena i zabeležio 14 skokova.

Dvocifreni su bili još Ražon Rondo, koji je postigao 16 poena, uz 10 asistencija), a Kajl Kuzma i Kentavijus Koldvel Poup ubacili po 11 koševa.

Kod Majamija Džimi Batler se istakao sa 25 poena, 13 asistencija i osam skokova, a Keli Olinik je odlično iskoristio svoju šansu i zabeležio 24 poena, devet skokova i dve asistencije.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=MonFqZrZvU8

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter