0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

NOVI CENTAR PARTIZANA PRED POČETAK SEZONE: Erik Mika zna koliko su Partizanu potrebni navijači!

Objavljeno: 27.09.20 u 13:16

Poslednje pojačanje za KK Partizan u ovom prelaznom roku jeste američki centar Erik Mika.

Rođen 5. januara 1995. ovaj diplomac Brigam Jang Univerziteta je do skoro nastupao za razvojni tim Sakramento Kingsa, odakle je tokom 2020. bio na kratko prekomandovan u prvi tim. Svoju seniorsku karijeru, Mika je započeo u Pezaru, odakle je otišao u Brešu, zatim nemački Medi Bajrojt, kineski Sinkjang Tajgers i potom Sakramento.

Uveren sam da je Partizan idealna sredina za mene, jer odgovara mom načinu igre. Ekipa je prošle godine imala mnogo uspeha i jednostavno sam želeo da budem deo toga. Izuzetno mi se sviđa rad koji forsira trener Šćepanović. I sam je nekada bio sjajan igrač, tako da očigledno košarku drži u malom prstu – rekao je Mika u razgovoru za ‘Novosti’.

On smatra da će za njegovu novu ekipu najveći problem predstavljati to što se igra bez publike.

Sigurno najteža stvar ove sezone biće igranje pred praznim tribinama ili sa ograničenim brojem navijača. Stvarno se nadam da je to samo privremeno, jer znam koliko su Partizanovi navijači krucijalni za uspehe svog tima – ističe nekadašnji član Sakramento Kingsa.

Mika ima iskustva i u NBA ligi, tako da je uporedio tu vrstu košarke sa ovom koja se igra u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ: PONOVO JE U SJAJNOJ FORMI: Bivši fudbaler Partizana nastavlja da ‘trese’ mreže!

– Košarka u Evropi je više defanzivno orijentisana, dok je u Americi fokus stavljen na napad. Ovde je takođe fizički jača igra i teže je postignuti poene u reketu, jer ne postoji defanzivno pravilo od tri sekunde.

On je već igrao i u Evrokupu.

– Definitivno mislim da ću se brzo prilagoditi. Prošla je sezona i po otkad sam poslednji put nastupao u Evrokupu i od tada sam stekao puno iskustva na visokom nivou, tako da se nadam da to može da se prenese i na uspeh ekipe. Mislim da mogu da pomognem na obe strane terena. Zasad samo pokušavam da shvatim na koji način najviše mogu da doprinesem timu kako bismo pobeđivali – ističe Mika.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter