0
Košarka

JOKIĆ NAKON PORAZA OD LEJKERSA: Srpski centar je ponosan na svoju ekipu – ‘Borili smo se, kolektivno smo svi napredovali’

Objavljeno: 27.09.20 u 09:44

Los Anđeles Lejkersi plasirali se u veliko NBA finale, nakon što su savladali Denver Nagetse 117:107.

Mnogi su se nadali da Denver može i treći put u plej-ofu da se preokrenu rezulat, međutim brutalni Lebron Džejms to nije dopustio. Srpski centar Nikola Jokić je završio utakmicu sa 20 poena (9/16), sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

To je nešto što ćemo pamtiti celog života. Imamo sjajnu grupu igrača, bila je to velika borba. Kao što ste rekli, imali smo šest eliminacionih mečeva. Ni sada nismo želeli da odustanemo, jednostavno su bili bolji. Lebron je bio neverovatan. Dejvis je postigao dosta poena, bio je velika atrakcija za nas i morali smo stalno da razmišljamo o njemu. Karuzo je odigrao dobro, Hauard takođe. Ali mislim da smo i mi ovu seriju napravili zanimljivom. Poveli su, zatim smo i mi došli do trijumfa, i ona naredna je bila tesna – raspričao raspričao se Jokić i potom nasmejao novinare – Iskreno, ne znam ni šta smi me pitao… Aha, da, šta nosim odavde iz ‘balona’. Nosim sjajno iskustvo.

PROČITAJTE JOŠ: ZAGONETNA PORUKA MILOŠA DEGENEKA: Da li je ovo oproštaj defanzivca od crveno-belih?! (FOTO)

Jokić smatra da je njegova ekipa tokom čitavog plej-ofa dala sve od sebe, a na pitanje šta su naučili za narednu sezonu, Jokić je odgovorio:

Da smo se borili. Čak i danas nismo odustajali na -16. I to će biti naš zaštitni znak u narednim godinama. Ne odustaj i bori se. Kada sam došao ovde pre pet, šest godina tim je imao 33 pobede. Danas smo u finalu Zapadne konferencije. Mislim da je interesantno razmišljati o tome koliki napredak imamo. I ja kao igrač, mi kao grupa, kao cela organizacija. To je fantastičan napredak – zaključio je Jokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter