0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA Liga

OGLASIO SE BIVŠI PREDSEDNIK ABA LIGE: ‘Večiti’ su ucenjivali, zgob toga nisam želeo da održim skupštinu!

Objavljeno: 27.09.20 u 12:20

Sada veće bivši predsednik ABA lige Domagoj Čavlović objasnio koji su razlozi zbog kojih nije želeo da predvodi skupštinu regionalnog košarkaškog takmičenja.

Pre nekoliko dana Domagoj je poslao dopis u kojem je njegova poruka glasila:

– Laku noć, ABA ligo.

Gostujući na ‘HRT’ aktuelni direktor Cibone objasnio je šta je time hteo da kaže.

– Apsolutno je to istina i stojim iza toga, učinio sam to jer smo jednostavno doveli sami sebe, mi klubovi koji smo vlasnici lige, u situaciju da donosimo neophodne odluke za start Lige sedam dana pre početka sezone što je za jedno takvo takmičenje zaista neodgovorno i neozbiljno. Lični animoziteti su prevladali, došlo je do nekih ucena i sve to je dovelo do toga da smo se našli u pravnoj i administrativnoj blokadi, pa iskreno mislim da još nismo izašli iz nje iako je juče i danas bio sastanak većeg broja klubova, iako se bojim da je sve napravljeno neozbiljno. Sve što je danas odlučeno je šturo i neprecizno izglasano pa nažalost, ima mnogo više rupa za komplikacije u budućnosti. To mi kao Cibona ne želimo da se događa, u budućnosti bi neke odluke mogle da budu osporavane – rekao je Čavlović.

PROČITAJTE JOŠ: U JERMENIJI PROGLAŠENO RATNO STANJE: Šta će biti sa utakmicom između Zvezde i Ararata?

Bivši predsednik ABA lige istakao je da su na njega vršene ucene.

– Tako je, sazvao sam skupštinu u dogovoru s velikom većinom klubova. Ideja je bila da izglasamo sve stvari koje su neophodne da Liga može da startuje, u međuvremenu je stiglo do nekih dopisa, ucena i samim tim, prema mom sazivu te skupštine i prema tekstu u prilogu. Moja ideja je bila, da ako se svi slože, tako napravi i sprovede. Prvo je Partizan poslao dopis kojim je postavio neke uslove, a zatim Zvezda dopis kojim nije priznala način sazivanja skupštine. Tada sam zaključio da nema potrebe da ja tu skupštinu vodim ili da se održi.

Skupština je ipak održana juče u toku dana, i odlučeno je da nova sezona u ABA ligi počne 2. oktobra.

– Nisam bio zadovoljan načinom kako su se usvojile propozicije takmičenja, to je bitan dokument. Različite stvari mogu različito da se tumače. Taj dokument ne može da se mebnja posle dva, tri kola. Posle takvog usvajanja ja sam napustio sastanak – zaključio je Čavlović.

FOTO: ABA Liga

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter