0
Košarka

DESET GODINA SU ČEKALI NA OVO: Lejkersi su u finalu – brutalni Lebron zatrpao koš Denvera! (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.20 u 09:16

Los Anđeles Lejkersi plasirali se u veliko NBA finale, nakon što su savladali Denver Nagetse 117:107.

Lejkersi su odneli pobedu u seriji finala Zapada sa 4-1 i plasiralo se u svoje prvo veliko finale NBA lige posle deset godina.

Prva četvrtina bila je izjednačena a Lejkersi su na kraju nje imali tri poena prednosti. Međutim, Nikola Jokić je već do rane faze druge deonice imao tri faula, češće morao na klupu i to je ekipa iz Grada anđela umešno koristila da dođe do dvocifrene prednosti.

Lejkersi su mnogo lakše čitali napade Nagetsa bez Jokića u igri, a pomoglo im je to što su procenti šuta iz igre za izabranike Majkla Melouna bili jako loši.

I Entoni Dejvis je tokom druge deonice zaradio treći faul, ali to nije sprečilo ‘jezerdžije’ da se odlepe i na poluvreme odu sa dvocifrenom prednošću – 61:51. Ovu utakmicu je obeležila još jedna partija Nikole Jokića u kojoj je imao problem sa faulovima maltene od prvih minuta i na kraju završio sa limitiranom minutažom i pet ličnih grešaka.

Najveću prednost Lejkersi su imali u trećoj četvrtini – +16 i delovalo je da je finale već tada blizu. Ali Denver sjajno igra od tog trenutka, Grent se pojavljuje kao tajni adut, a pridružuje mu se i Marej i Nagetsi u finišu četvrtine dolaze do izjednačenja – 84:84.

Početkom četvrte četvrtine viđen je potpuni egal, a Denver je dobrom odbranom došao do nekoliko šansi da napravi potpuni preokret.

Melounovi izabranici te šanse nisu koristili, pa su se Lejkersi ponovo ‘odlepili’ na +10.

Srpski centar je završio utakmicu sa 20 poena (9/16), sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Pratio ga je Džeremi Grent, koji je odigrao 46 minuta, sa 20 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je povređeni Džamal Marej ubacio 19 poena (7/17) i dodao osam asistencija.

Sa druge strane potpuno je dominirao Lebron Džejms sa 38 poena (15/25), 16 skokova i deset asistencija.

Entoni Dejvis je dodao 27 poena i uhvatio pet lopti, a pored njih sa po 11 poena dvocifreni su bili Aleks Karuso i Deni Grin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter