0
Košarka

FOTO: Fenerbahçe Beko

KOKOŠKOV JE ODUŠEVLJEN IGRAMA SRPSKOG CENTRA: ‘Impresivno je gledati Nikolu kako igra, ta lakoća zaustavlja dah’

Objavljeno: 26.09.20 u 13:19

Selektror reprezentacije Srbije i trener Fenerbahčea Igor Kokoškov impresioniran je igrama Nikole Jokića i Luke Dončića.

Ne znam šta bih rekao, neverovatno. Obojica svojim igrama pričaju priče o sebi. Percepcija i anticipacija igre kod njih dvojice je nešto nestvarno. Njihov košarkaški ‘računar’ je nekoliko generacija ispred ovih igrača s kojima igraju, a ti igrači igraju na najvišem mogućem košarkaškom nivou na svetu. Obojica na najbolji način predstavljaju evropsku, balkansku košarku, predstavljaju jugoslovensku školu koja se bazira na sjajnoj inteligenciji, vicu, čaroliji, dodavanju. Počevši od Ćosića, Divca, Kukoča… Sve su to bili plejmakeri bez obzira na nominalnu poziciju – rekao je Kokoškov za ‘Indeks’.

Srpski stručnjak nastavio je da hvali košarkaša Denvera.

Jokić je danas tipičan primer pleja ‘petice’, što su nekad mogli da igraju Ćosić, Divac ili Sabonis. Impresivno je gledati Nikolu kako igra, ta lakoća zaustavlja dah. U košarci je daleko najteži tehnički i taktički deo dodavanje, jer ono traži neverovatno razumevanje igre, anticipaciju, a njegova košarka inteligencija je zaista nešto unikatno i nestvarno.

PROČITAJTE JOŠ: KAKAV NAS SPEKTAKL OČEKUJE: Mekgregor najavio povratak u ring, a tek da vidite sa kojim legendarnim bokserom će boksovati!

Na pitanje o saradnji sa Nikolom Jokićem u reprezentaciji Srbije, Kokoškov je ostao suzdržan.

– Nema teorije da će NBA liga skratiti sezonu kako bi se adaptirala na Fibina takmičenja, u to budite sigurni. Pred nama je velika neizvesnost, a najvažnije da se situacija s koronom smiri, da se svi vratimo u kolotečinu. Nadam se da smo iz ovoga svi izvukli neku pouku. Videli smo da je dovoljno da se samo jedan detalj promeni i da sve ode u nekom pogrešnom smeru. Mi smo košarkaši, bavimo se loptanjem, zabavom, mi ne spasavamo živote. U situaciji kad društvo nije zdravo, kad se događaju ovakve stvari poput pandemije, sport je u drugom planu i to je normalno. Voleo bih da se vratimo košarci, da sve bude kao pre, ali ponavljam, nisam optimista – zaključio je Kokoškov.

FOTO: Fenerbahce Beko

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter