0
Košarka

FOTO: FIBA 3X3

REPREZENTATIVAC SRBIJE IMA NOVI ANGAŽMAN: Jedan od najboljih domaćih baskataša se seli u Saudijsku Arabiju!

Objavljeno: 25.09.20 u 23:15

Srpski basketaš Nebojša Bošković karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Doskorašnji član jednog od najboljih domaćih timova Zemun 3×3 prihvatio je ponudu Rijada, nove ekipe na ‘FIBA World Tour’ čiji će dres u narednom periodu nositi.

Bošković je dobro poznato lice kako na domaćim, tako i svetskim terenima, a od 2019. godine bio je deo Zemuna. Kada je stigao u njihove redove, ovaj iskusni basketaš bio je veliko pojačanje za nekadašnjeg svetskog šampiona, ali sada je vreme za rastanak i put na neku novu destinaciju.

FOTO: Dragana Stjepanović

Sa Zemuncima on je osvojio dva čelendžera, u Beogradu i Ulan Batoru, a bio je i MVP turnira u Mongoliji. Pored toga igrao je još mnogo finala i polufinala na čelendžerima i mastersima, a tokom bogate karijere 36-godišnji basketaš je osovojio i ‘1 na 1 – King of the Rock‘, a na ‘jedan na jedan‘ turnirima predstavljao je našu zemlju na Tajvanu i Alkatrazu.

Kako je zbog pandemije korona virusa 3×3 sezona prekinuta, ovdašnji klubovi ostali su bez dobrog dela prihoda, jer najviše zavise od nagrada koje osvajaju na turnirima. Zbog toga su domaći igrači morali da se ‘snalaze’ i pronalaze angažmane van granica domovine. Doskorašnji Boškovićevi saigrači Marko Dugošija, Bogdan Dragović, Nikola Vuković i Lazar Rašić kratkom porukom oprostili su se od njega.

FOTO: FIBA 3X3

PROČITAJTE JOŠ: OVO SE ČEKALO – ŠALKE MU DAO ZELENO SVETLO: Srpski reprezentativac na vratima ‘San Sira’!

Želimo mu sreću i puno uspeha u novom klubu – poručili su Zemunci.

Inače, Bošković je bio i selektor ženske 3×3 reprezentacije, a trenutno je 45. na FIBA rang listi basketaša. Što se 3×3 tiče, ona je delimično nastavljena sa tri vezana mastersa koja su održana u Debrecinu, kao i nekoliko domaćih turnira.

FOTO: FIBA 3X3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter