0
Košarka

NBA: Denver smanjio zaostatak – najefikasniji Marej, Jokić ostvario dabl-dabl! (VIDEO)

Objavljeno: 23.09.20 u 09:20

Košarkaši Denvera uspeli su da pobede u trećoj utakmici finala Zapada protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 114:106, i na taj način smanje zaostatak u seriji na 2-1.

Ekipu Denvera do pobede predvodili su Nikola Jokić, Džamal Marej i Džeremi Grant. Prva četvrtina je bila izjednačena, dok je ekipa Majka Melouna već u drugoj četvrtini nametnula svoj ritam i preuzela kontrolu.

Odlična igra Nikole Jokića, Džeremija Granta i Džamala Mareja donela je Nagetsima +20 i to 10 minuta pre kraja utakmice. Bio je to najveći deficit Lejkersa do sada u plej ofu.

Najzaslužniji za toliku prednost Denvera bili su zpravo njih trojica koji su bili raspoloženi u napadu, ali i odlična timska odbrana Nagetsa koja nije popuštala sve do ulaska u poslednju deonicu. O dobroj odbrani Denvera govori i odnos dve ekipe u skokovima – 44:25 u korist Denvera.

PROČITAJTE JOŠ: ZAVRŠAVA SE JOŠ JEDNA FUDBALSKA SAGA: Dogovor je postignut – evo gde će Suarez nastaviti karijeru!

Srpski centar je meč završio sa novim dabl-dablom sa 22 poena (9/14), 10 skokova i 5 asistencija uz po ukradenu loptu i blokadu, ali i 5 izgubljenih lopti. Najefikasniji u pobedničkom timu je bio junak Marej sa 28 (10/17, 4/8 trojke) uz 12 asistencija i 8 skokova.

Sjajan je bio i Džerami Grant sa 26 poena (7/11), od čega je 12 ubacio u trećoj četvrtini kada je Denver uspeo da odbije nalet Lejkersa nakon što je ispustio +18.

Lejkerse je predvodio Lebron Džejms sa tripl-dablom od 30 poena (14/23), 11 asistencija i 10 skokova ali i 6 izgubljenih lopti.

Centar idealne petorke sezone Entoni Dejvis je ubacio 27 uz samo 2 skoka, 12 je dodao Kentevijus Koldvel-Poup, 11 Kajl Kuzma, a 9 Rondo uz 8 asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter