0
AdmiralBet ABA Liga

RADE ZAGORAC PRED POČETAK SEZONE: ‘Biće teško bez navijača, sve je na nama’ (VIDEO)

Objavljeno: 22.09.20 u 22:18

Početak naredne košarkaške sezone nam se polako približava.

Košarkaše Partizana za osam dana očekuje prvi meč u Evrokupu, kada će se sastati sa Huventudom. O tome kako su prošle pripreme, pričao je Rade Zagorac.

– U poslednjih sedam dana smo pojačali rad na treningu, vidi se veća produktivnost, želja. Veoma je važno da timski trening bude uspešan… Pohvalio bih to prepoznavanje težine situacije, gde svaki igrač ulaže velike napore. Vidi se napredak u odnosu na početak sezone – izjavio je Zagorac za klupsku televiziju, i potom dodaje:

– Mnogo toga nedostaje u ovoj situaciji, između ostalog i provere sa jakim protivnicima iz drugih liga i kultura same igre. Mislim da je to uvek dobra stvar, zato što nas ta različitost čeka i u ABA ligi i Evrokupu, jer ne igraju sve ekipe na isti način i sa istim stilom. U svakom slučaju mi smo uradili najbolji mogući posao što se tiče selekcije protivnika u ovom delu sezone. Pokušaćemo da odigramo, koliko sam ja upućen, jednu ili dve prijateljske utakmice do početka takmičenja. Mislim da je to dovoljno. Imamo veliku odgovornost da na treninzima radimo na visokom nivou.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI REPREZENTATIVAC NA METI PLJAČKAŠA: Banda je već isplanirala da mu upadne u stan, i ‘digne’ sat vredan 180.000 evra!

Zagorac je prokomentarisao i to što će naredna sezona početi bez prisustva publike.

– Ima mnogo ekipa u ligi koje imaju jak domaći teren, poput Zvezde, Budućnosti, Mornara. Mislim da je za te ekipe isto teško što će igrati bez prisustva publike. Mi smo imali priliku da vidimo to u pripremnom delu, gde je mnogo veći zahtev za komunikaciju igrača u toku igre. To može da bude i dobro, jer kad je vrela atmosfera i hala ispunjena publikom, mi nekad ne možemo da se čujemo u odbrani. Ove sezone to apsolutno ne sme da promakne, jer nemamo izgovora. Za neke promašaje u defanzivi i neke nepotpune rotacije bićemo isključivo mi odgovorni.

Svestan je i on sam koliko su gledaoci na tribinama bitni, i koliko im daju taj ‘vetar u leđa’.

– Jedna od stvari koje bih ja istakao što se tiče publike i tog nekog vetra koji daje, to su loše serije. Kada protivnička ekipa napravi osam ili deset vezanih poena u naletu, poznato je kakav impuls ljudi osete u hali. Pomognu nam da te serije budu bezbolnije, nego što bi bile u nekoj atmosferi neutralnoj. To su sve stvari koje su nama poznate, bez kojih će morati da se igra u nekom periodu, nadam se što kraćem. Igrači tu imaju veću odgovornost da se što manje oseti izostanak publike – zaključio je Zagorac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter