Andrea Trinkijeri, bivši trener Partizana, u razgovoru za ‘Trendbasket’ otvorio je dušu.

Veliki deo priče odnosio se na Partizan, i naravno na prelazak u Bajern.


– Prvo sam odlučio da ne želim da ostanem u Partizanu, brojni su razlozi. Posle više od 25 godina u ovom poslu verujem da imam pravo da biram sa kim želim da radim.

PROČITAJTE JOŠ: MIHA HVALIO SVOJE IGRAČE UPRKOS PORAZU: Oni imaju Ibrahimovića, mi nemamo

Ipak, crno-beli su, za njega, lepa epizoda.

– Ne ide to tako kako vi mislite. Nisam ja napustio Partizan da bih preuzeo Bajern. Prvo sam odlučio da ne želim da ostanem u Partizanu, a razloga je više. Posle 25 godina rada u košarci imam pravo da biram s kim želim da radim. Tek kada sam zatvorio jednu stranu, otvorio sam drugu, tada se pojavio Bajern. To su dve odvojene stvari – započeo je Trinkijeri.

Italijan ne žali zbog toga što je došao u Partizan. To je za njega bilo jedno lepo iskustvo, veoma važno u njegovom trenerskom CV-u.

– To je jedno od najvažnijih iskustava u mojoj sportskoj karijeri. Ekstremno sadržajna avantura. Jedan od najkontroverznijih izbora koje sam napravio, ali i jedan od najuspešnijih. Svega je bilo. Bilo je senzacionalno iskustvo. Stigao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Uz dosta rada i pomoći navijača i njihove bezuslovne ljubavi prema klubu isporučili smo šta se tražili. Sada je to ozbiljan klub sa dobrim igračima. I igračima koji su to postali za godinu i po dana koliko sam radiso tamo. Klub je pride uložio u neke važne igrače – Marinkovića i Lendejla recimo. Osvojili smo tri trofeje, bili smo spremni za još mnogo njih… Raditi u Partizanu je kao da si trener Reala ili Bajerna u fudbalu. Vodiš tim pred 20.000 ljudi. Bilo je prelepo. A kad sam dolazio svi su mi govorili da sam pijan. Iako sam znao da je to ogroman rizik – ističe italijanski stručnjak.

On smatra da Evropa ne sme Partizanu da kaže ‘ne’.

Evropa ne sme da kaže ne klubu sa 2.000.000 navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu – jasan je bio Andrea Trinkijeri.

FOTO: Dragana Stjepanović