0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

OGLASIO SE ŠĆEPANOVIĆ NAKON PRVOG PORAZA: ‘Preko noći se ne pravi ništa, mora još da se radi’

Objavljeno: 17.09.20 u 14:18

Košarkaši Parizana uzgubili su juče od ekipe Mornara u prijateljskoj utakmici, rezultatom 68:73.

Crno-beli vezali su šest uzastopnih pobeda, a sinoć je na red došao i prvi poraz.

Bez obzira na to, trener crno-belih Vlado Šćepanović zadovoljan onim što su njegovi puleni pokazali.

Ovo je bila pripremna utakmica protiv najkvalitetnijeg protivnika do sada, rivala koji pretenduje sa ovom ekipom na sam vrh ABA lige. Imaju veliki budžet, veliki broj odličnih igrača i ovo je jedna fenomenalna provera za nas u ovom periodu. Dobili smo realnu sliku trenutnog stanja kluba i tima, tako da po mom mišljenju nije zabrinjavajuće ni taj poraz koji se desio – rekao je Šćepanović posle duela sa Baranima, a zatim nastavio:

Video sam mnogo stvari na kojima treba da radimo i radićemo. Mi smo ekipa koja treba da se bori i boriće se sigurno. Dobro je što se u pripremnom periodu vide neke stvari, vidi se koliko mogu neki igrači. Do sada je bilo manje više sve očekivano, ali ovakvi porazi treba da daju neki učinak sa druge strane. Igrači kad vide koliko mogu u ovom trenutku, onda im bude jasno na čemu treba da se radi narednih dana. Mislim da ima dovoljno vremena da se još bolje spremimo. Ne bih ulazio u to da li imamo povrede ili ne – kako svima tako i nama. Preko noći se ne pravi ništa, nijedan veliki rezultat. Mislim da smo na dobrom putu i pored ovog poraza, ali treba još mnogo da se radi. Ekipa ima veliki potencijal, ali tek kroz treninge treba da dobijemo ono što želimo.

U toku pripremnih utakmica, na parketu je viđen veliki broj rotacija.

PROČITAJTE JOŠ: TRINKIJERI NE MOŽE DA SE ‘SASTAVI’: Novi poraz minhenskog Bajerna, bivši trener Partizana samo ređa neuspehe! (VIDEO)

– Morate da vidite koja je uloga svakog igrača, u kakvom se stanju trenutno nalazi, šta ko mora da uradi za tim. Jeste poraz, svaki poraz boli, ja sam čovek koji je pobednik, koji ne voli da gubi ali iz svake izgubljene utakmice treba da izvučete pouku. Bolje kad se dešava u pripremnom periodu. Ovo je ekipa koja će imati ogromnu ulogu u ABA ligi i protiv nas su pokazali sav taj njihov individualni raskošni napadački talenat. Mislim da smo u 30ak minuta sasvim dobro igrali odbranu i sveli ih na manji broj poena, ali nažalost ofanzivno smo bili katastrofa. Kad nemate neki učinak u napadu, onda je teško da se nosite sa takvom ekipom. U svakom slučaju, ono što je detektovano – mora mnogo više da se radi i da se ide u jednom smeru gde treba da idemo. Partizan je veliki klub i to svi očekuju.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter