0
Košarka

FOTO: Denver

NIKOLA JOKIĆ ISPISUJE ISTORIJU: Denver se zahvaljujući fantastičnom Jokiću plasirao u finale! (VIDEO)

Objavljeno: 16.09.20 u 09:19

Košarkaši Denvera pobedili su Los Anđeles Kliperse u sedmoj, odlučujućoj utakmici rezultatom 104:89 i na taj način se plasirali u finale zapadne konferencije NBA lige.

Ekipa Majkla Melouna napravila je istorijski preokrer, nakon što je gudnila 3-1 u seriji. Nagetsi su drugi put u ovom plej-ofu nadoknadili zaostatak od 3-1 u seriji (isto je bilo i protiv Juta Džeza u prošloj rundi) i tako postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je u tome uspeo.

Do istorijske pobede, Denver je predvodio srpski centar Nikola Jokić i Džamal Marej. Srpski centar je meč okončao uz tripl-dabl učinak sa 16 poena (5/13 iz igre), 22 skokova i 13 asistencija. Kanadski plejmejker zabeležio je 40 poena (15/26 iz igre) i 5 asistencija.

Sjajni dvojac pratili su i Geri Heris (14 poena i 6 skokova) i Džeremi Grent (14 poena i 5 uhvaćenih lopti).

Kod Klipersa, 20 poena dao je Motrezl Herel, Kavaj Lenard je imao 14 (6/22 iz igre), Patrik Beverli 11, a Pol Džordž 10 (4/16 iz igre).

Posle izjednačene prve četvrtine, Klipersi su znatno bolje igrali od starta drugog kvartala. Uspeli su sredinom tog perioda da uspostave potpunu kontrolu i pobegnu na +12 (50:38), ali su se Nagetsi do poluvremena vratili u meč.

PROČITAJTE JOŠ: OGLASIO SE I MONFIS: Evo šta je francuski teniser rekao o Novaku i skandalu koji je ‘uzdrmao’ teniski svet!

Nošeni fantastičnim Džamalom Marejom, koji je u drugom kvartalu ubacio 20 poena, tim iz Kolorada je prišao na minus 2 (56:54) i najavio ono što je usledilo u nastavku. Usledila je fantastična serija 16:2 za beg na 70:63 i od tada ekipa iz Kalifornije nije uspela ozbiljnije da zapreti.

Početkom poslednjeg kvartala, sastav Majkla Melouna pobegao je na +15 (89:74) i više povratka za Kliperse nije bilo.

FOTO: Denver

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter