0
Košarka

FOTO: NBA.com

NBA: Ovo se čekalo deset godina – Lejkersi na ‘krilima’ Lebrona stigli do finala! (VIDEO)

Objavljeno: 13.09.20 u 09:18

Prvi finalisti plej-ofa u zapadnoj konferenciji najjače košarkaške lige na svetu su Los Anđeles Lejkersi.

Lejkersi su u petom meču serije protiv Hjuston Roketsa pobedili sa 119:96 i sa ukupnih 4:1 prošli dalje. To će ujedno biti prvo finale Zapada za ‘jezeraše’ posle čak 10 godina i, ono što je zanimljivo, prvo finale Zapada za Lebrona Džejmsa.

Lebron je u dosadašnjoj karijeri nastupao na Istoku, u dresu Majami Hita i Klivlend Kavalirsa. Što se tiče ovog meča, pitanje pobednika skoro da je rešeno već u prvoj četvrtini.

PROČITAJTE JOŠ: BIVŠI TRENER PARTIZANA UPISAO PRVU POBEDU: Trinkijeri ostvario prvi trijumf na klupi Bajerna!

Posle prve deonice, rezultat je bio 35:20, i bilo je jasno u kom pravcu će ići ova utakmica. Da dvocifrena razlika bila je ‘ugrožena’ samo u trećoj deonici kada su ‘rakete’ prišle na sedam poena zaostatka (61:68).

Ali, istog momenta kreće velika serija tima iz ‘grada anđela’ od 15:0 i očas posla rezultat na semaforu je glasio 83:61. Više povratka za Hjuston nije bilo.

U timu Lejkersa najefikasniji bio je Lebron sa 29 poena 11 skokova i sedam asistencija, pratio ga je Kuzma sa 17, Moris je ubacio 16, Deni Grin 13 a Dejvis takođe 13 uz 11 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u Hjustonu ponovo je bio Džejms Harden sa 30 ubačenih koševa i šest skokova. Ispratio ga je samo Grin sa 13 poena.

U finalu Lejkersi čekaju pobednika serije između Denver Nagetsa i Los Anđeles Klipersa. Njihov gradski rival vodi sa 3:2, a šesti meč igra se u nedelju uveče od 19 časova u ‘mehuru’ u Orlandu.

FOTO: NBA.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter