0
Košarka

FOTO: NBA.com

NBA: Batler i Dragić poslali Janisa kući, Lebron vodio Lejkerse do preokreta! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.20 u 09:18

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Hjuston Roketse 112:102 u trećem meču polufinala Zapada.

Ekipa Grenka Vogela ovom pobedom preokrenula je u seriji i trenutno vodi sa 2-1, te se nalazi na dve pobede od finala konferencije.

Lejkersi su, baš kao i u drugom duelu, utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 30:20. Do pobede su ih vodili Lebron Džejms i Režon Rondo. ‘Kralj’je utakmicu završio sa 36 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Rondo ubacio 21 poen i uz to je imao devet uspešnih dodavanja.

PROČITAJTE JOŠ: BOGDAN POKAZAO SVOJE UMEĆE SA REKETOM: Đoković ga posavetovao šta da radi, a Luka Dončić ne sme da mu izađe na crtu! (VIDEO)

Iskusni plejmejker iz igre je bio veoma efikasan šutiravši 8/11, te je još jednom pokazao koliko znači Lejkersima kada je raspoložen.

Sa druge strane, Džejms Harden i Rasel Vestbruk odigrali su takođe odlične utakmice, međutim nisu uspeli izdrže nalet Lejkersa u poslednjem periodu igre.

Harden je bio na korak do tripl-dabla (33/9/9), dok je Vestbruk meč završio sa 30 poena, osam skokova i šest asistencija. Sa druge strane uz Ronda i Džejmsa, sjajan je bio i Entoni Dejvis sa 26 poena, 15 skokova i šest asistencija.

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije, pošto su u petom polufinalnom meču pobedili Milvoki 103:94.

Hit je finale izborio rezultatom 4-1, a predvodio ih je Džimi Batler sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 10 skokova, dok je Goran Dragić imao isti košgeterski učinak. Džae Krauder dodao je 16 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Među Baksima, koji su igrali bez Janisa Adetokumba, najbolji je bio Kris Midlton sa 23 poena, sedam skokova i šest asistencija. Bruk Lopez bio je dvocifren u dve statističke kolone – 15 poena i 17 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno da se polufinalna serija produži.

Majami će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz duela Boston-Toronto, u kom Seltiksi trenutno vode 3-2.

FOTO: NBA.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter