0
Košarka

MELOUN NEZADOVOLJAN NAKON MEČA: ‘Imali smo veliku prednost, bez Mareja ne stižemo nigde’

Objavljeno: 08.09.20 u 15:17

Nakon poraza Denvera i sjajne partije Nikole Jokića oglasio se i šef stručnog štaba.

Nije zadovoljan utakmicom poznati trener. Smatra da je defanziva loša, a da je pobednika presudila igra u tranziciji u kojoj je ekipa Klipersa bila mnogo kvalitetnija.

Ispustili smo pobedu. Prvo smo imali prednost od 12 poena u drugoj četvrtini. Oni su serijom 12:2 stigli na dva poena minusa na poluvremenu. Potpuno su okrenuli momentum na svoju stranu. Ponovilo nam se to i na kraju meča sa tih 23:10. U finišu u napadu nismo mogli ništa da pogodimo. U poslednjem kvartalu trojke smo šutirali jedan od devet, ukupno smo imali sedam koševa iz 22 pokušaja. Najviše boli što smo imali mnogo otvorenih pozicija. Marej je imao pet od 17, Džeremi Grent pet od 14. Ipak na kraju je presudila tranzicija. Klipersi su imali 30 poena iz kontranapada, čak 19 u drugom poluvremenu. To je nedopustivo na ovom nivou – izjavio je iskusni stručnjak.

PROČITAJTE JOŠ: DVA NOVA POTPISA NA MALOM KALEMEGDANU: Važni ugovori za Crvenu zvezdu

Zatim je rekao da se nada i veruje da će njegov tim ispraviti greške i da će Marej biti mnogo bolji u četvrtoj utakmici polufinalne serije između Los Anđeles Klipersa i Denver Nagetsa.

– Ključ svega je u odbrani. U tom segmentu moramo da budemo bolji. To nam je donelo trijumf u drugom meču. Sa druge strane u napadu, Marej je bio pod konstantnim pritiskom. Menjali su se stalno čuvari na njemu: Beverli, Pol Džordž, Lenard. Izgubio je samopouzdanje i promašio nekoliko otvorenih šuteva. Bez njegovog doprinosa u ofanzivnom delu nećemo stići nigde. Znam da će biti mnogo bolji u četvrtoj utakmici – zaključio je Majkl Meloun.

FOTO: YouTube screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter