0
Košarka

FOTO: Youtube/printscreen

MILVOKI IZBEGAO ELIMINACIJU: Baksi bez Janisa i ‘na krilima’ Midltona pobedili Majami posle drame, sjajni Lebron i Dejvis doneli izjednačenje Lejkersima (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.20 u 09:30

Košarkaši Milvoki Baksa savladali su posle dramatične završnice i produžetka Majami Hit rezutltatom 118:115, i tako ostali u borbi za finale Istočne konferencije NBA plej-ofa.

Baksi su izbegli eliminaciju od Hita dobivši četvrti meč serije, pa su smanjili zaostatak na 3-1.

Mivoki je pobedu ostvario bez Janisa Adetokumba koji je obnovio povredu skočnog zgloba posle samo 11 minuta na parketu tokom kojih je dominirao sa 19 poena.

Majami je bio blizu da ‘pometla’ Bakse, poveo je trojkom Tajlera Hira 107:106 na ulasku u poslednji minut susreta. Nakon nekoliko promašaja s obe strane, Goran Dragić faulira Dontea Divinćenca na 1,9 sekundi pre kraja.

Bek Baksa dobija dva slobodna bacanja za pobedu, ali promašuje prvo, dok drugim donosi produžetak.

Koševima Midltona i Lopeza, Milvoki stiže do 113:109 na 45 sekundi do kraja. Poslednja dva napada bila su mali obračun Hira i Midltona, obojica su pogašala bitne šuteve.

Na 3,4 sekunde do kraja Iguadala faulira Midltona koji pogađa oba slobodna bacanja i Baksi ostvaruju veoma važan trijumf.

Najefikasniji bio je junak pobede Kris Midlton sa 36 poena, uz po osam skokova i asistencija i odlučujuće koševe u prelomnim trenucima.

Pratili su ga, pored Janisa koji je morao da napusti igru zbog povrede, Erik Bledso sa 14 poena, 10 skokova i šest asistencija, 14 je ubacio i Bruk Lopez, a 12 je dodao Džordž Hil.

Hit je predvodio sjajni Bem Adebajo sa 26 poena, 12 skokova i osam asistencija, a najbolje ga je pratio Dankan Robinson sa 20 poena.

Krauder je dodao 18, dok su po 17 ubacili Batler i Dragić koji je imao i osam asistencija. Dvocifren učinak imao je i Tajler Hiro sa 11 poena.

https://www.youtube.com/watch?v=QTKEBqvp4h4

 

U drugom meču odigranom protekle noći, Los Anđeles Lejkersi izjednačili su na 1:1 protiv Hjuston Roketsa u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije plej-ofa.

Ekipa iz Los Anđelesa je dominirala u prvom poluvremenu, imala +21, ali su se Roketsi već u trećoj deonici vratili i preokrenuli.

Ipak, Lebron Džejms i Entoni Dejvis nisu dozvolili da Hjuston dođe do nove pobede, te su pokrenuli Lejkerse do trijumfa.

Dejvis je bio najefikasniji sa 34 poena, uz 10 skokova, a Džejmsu je nedostajala asistencija za tripl-dabl, imao je 28 poena, 11 skokova i devet uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani Džejms Harden je ubacio 27 poena i podelio sedam asistencija, Erik Gordon je dodao 24, a Pi-Džej Taker 18 poena.

https://www.youtube.com/watch?v=-zpf7OsPJEc&feature=emb_title

 

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter