0
Košarka

FOTO: NBA .com

NBA: Jokićev dabl-dabl u izjednačenju Denvera – aktuelni šampion slavio protiv Bostona! (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.20 u 09:20

Denver stigao do izjednačenja.

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse u drugom meču polufinala Zapadne konferencije sa 110:101 i tako i tako uspeli da stignu do izjednačenja, zahvaljujući odličnoj partiji srpskog centra Nikole Jokića koji je bio nezaustavljiv u prvom poluvremenu.

Od starta se videlo da je Jokić veoma raspoložen za igru, pa je Denver pre svega zahvaljujući njemu brzo stekao dvocifrenu prednost na koju Klipersi nisu imali pravi odgovor i na poluvremenu su zaostajali 44:25, a srpski centar je u prvom poluvremenu imao dabl-dabl učinak od 24 poena i 10 skokova.

U drugom poluvremenu je viđena revija promašaja, ali su Klipersi ipak uspeli da postepeno smanjuju prednost i u jednom trenutku stignu do pet poena zaostatka, ali je tada Jokić postigao svoja jedina dva poena u drugom poluvremenu i uz pomoć dve Herisove trojke odbio nalet Klipersa za trijumf tima iz Kolorada.

Srpski centar je meč završio sa 26 poena i 18 skokova, dok je Džamal Marej sa poenom više bio najefikasniji kod Nagetsa. Sa druge strane, Los Anđeles Kliperse je predvodio Pol Džordž sa 22 poena, dok je 15 postigao 15 poena.

PROČITAJTE JOŠ: VLADAN MILOJEVIĆ PODNEO OSTAVKU: Srpski trener napravio pometnju, čelnici Al Ahlija zakazali hitan sastanak, a evo koja je konačna odluka!

Košarkaši Toronto Reptorsa pobedili su Boston Seltikse 100:93, čime su izjednačili na 2-2 u polufinalu Istoka.

Toronto je odigrao odličnu utakmicu, pre svega defanzivno i zasluženo stigli do pobede. Aktuelni šampioni NBA lige su vodili tokom većeg dela meča i u četvrtoj četvrtini uspešno su održavali prednost. Ipak, u poslednjem minutu Boston je imao napad na -5 (98:93) i da eventualnim košem dođe na posed zaostatku.

Ekipa Breda Stivensa mučila se van linije 7,24, malo šta je mogla da pogodi sa tako očajnim procentima nisu mogli da dođu do pobede.

Loše veče je imao Džejlen Braun koji je za tri poena šutirao 2/11, a iz igre 4/18, te će mladi bek morati mnogo bolje u preostalim mečevima.

Kajl Lauri je odigrao vrhunsku utakmicu, ofanzivno i defanzivno donosio je sjajne odluke, a meč je na kraju završio sa 22 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Dabl-dabl učinak imao je i Paskal Sijakam sa 23 poena i 11 skokova, dok je Vanvlit dodao 17, a Ibaka 18.

U poraženom sastavu Tejtum je postigao 24 poena, Voker 15, a Braun 14.

FOTO: NBA.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter