Devojka pokojnog košarkaša Crvene zvezde govorila je o poslednjim danima snažnog centra, kao i o ponudama koje je imao.

Svetlana Srećkov, devojka preminulog centra crveno-belih, Majkla Odža, u intrevjuu za ‘Blic’ govorlila je o ponudama koje je nigerijski centar dobijao pred samu smrt.


‘Dobroćudnom divu’ je ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana istekao, tako da je bio u potrazi za novim angažmanom. Njegova devojka tvrdi da je za njenog momka bio zainteresovan Partizan.

Počeo je sa Partizanom da trenira u ponedeljak, 3. avgusta, nije mi bilo jasno zašto, i kako su mogli da ga puste da trenira sa takvim lekarskim nalazima koje su sigurno videli. Oni su mu ponudili… dali mesto gde da trenira, jer su imali tu salu na stadionu. Ne znam ko je bio taj prijatelj sa kojim se dogovarao, mogla bih da kažem ako budem imala pristup telefonu jer mogu da prepoznam broj, slušala sam preko spikerfona pričali su na engleskom i to vrlo često u tim danima. To je bio neki agent koji je hteo da ga odvuče od Toda, njegovog menadžera, on mu je obećavao taj klub, ne znam koliko timova je spominjao, jedino što znam da mu je stalno pričao: Obezbediću ti mesto u klubu, jer Tod to ne može da ti obezbedi – tvrdi Svetlana.

Ona takođe tvrdi da u vezi toga postoje i dokazi.

FOTO: KK Crvena zvezda

– Taj čovek je zvao 700 puta dnevno, obećavao je kule i gradove, pričali su na engleskom, ako dođemo do telefona, tu je ključ svega.

Dosta se spekulisalo oko toga da su crno-beli zainteresovani za Odža, a negova devojka sada prvi put javno govorio o tome.

Zadnje što mi je rekao da treba da ga zove Ostoja Mijailović i još jedan igrač bi bio sa njim, i da bi želeo da budem tu kada ga budu zvali. To mi je rekao u sredu u 10 sati (5. 8. 2020), izašli smo na večeru, ja sam taman došla sa smene. Partizan ga jeste tri puta zvao, zvali su njegovog menadžera Toda da pređe prvo, ali se nećkao. Kada je pričao bila sam tu, voleo je da sam tu, iako se u košarku ne razumem mnogo – otkriva Svetlana a zatim dodaje:

Prvi put su ga zvali pre vanrednog stanja zbog korone, drugi put kasnije kada je Volden prešao u Zvezdu, treći put par dana pre smrti, stvarno ne znam ko je to radio u ime Partizana, ali znam šta sam čula.

PROČITAJTE JOŠ: KAPITEN MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE IMA NOVI KLUB: Još jedan igrač iz Srbije prešao u Tursku

Kako navodi Svetlana, nigerijski centar je tih dana bio u velikoj dilemi.

– Išao je da trenira, iskreno je očekivao da će ga Zvezda pozvati da se vrati. Rekao mi je da se pokajao što je odbio Zvezdinu ponudu pre korone, i da Crvena zvezda neće zvati dva puta, i da ne zna koliko mu je pametno da ide u Partizan. Čak mu je i Budućnost dala ponudu tamo negde krajem maja, i mislio je da je možda bolje da ode kod njih, ali nije bio zadovoljan novcem. Neki tim iz Turske, oni su ga zvali danonoćno, Tel Aviv, i Trinkijeri je hteo da ga odvede u Bajern, ali su potpisali drugog centra. Da je Trinkijeri ostao u Partizanu, on bi prešao u Partizan kod njega. Čak se sećam da mu Partizan nije rekao cenu, već su rekli kada su ga zvali: ‘Koliko Zvezda plaća, mi ćemo ti dati duplo više’. To je bio taj prvi kontakt kada su razgovarali u tom prelaznom periodu pre vanrednog stanja.