0
Košarka

DENVER IZBORIO MAJSTORICU: Čudesni Marej i odlični Jokić predvodili Nagetse do nove pobede (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.20 u 09:05

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili Jutu Džez u šestom meču, čime su izjednačili u seriji na 3-3.

Ekipa iz Kolorada je slavila rezultatom 119:107, a fenomenalnu utakmicu odigrao je Džamal Marej koji je na trećem meču zaredom ubacio 40+ poena, s tim što je sada postigao 50!

Pratio ga je Nikola Jokić sa 24 poena, četiri skoka i devet asistencija.

Marej je u poslednjoj deonici bio nezaustavljiv i bilo je pravo zadovoljstvo gledati njegovu ‘rafalnu’ paljbu. Pogađao je iz svih pozicija i nije dopustio žilavoj Juti da se vrati u meč.

Košarkaši Jute furiozno su otvorili prvu četvrtinu i za svega tri minuta postigli su 15 poena. Odbrana Denvera nije izgledala dobro, ali je zahvaljujući Džamalu Mareju uspela da uhvati ritam u napadu.

U prvoj četvrtini u ovogodišnjem plej-ofu debitovao je Geri Heris i odmah je dao doprinos u odbrani. Nagetsi su se malo stabilizovali na pauzu su otišli sa šest poena zaostatka (30:36).

Jokić je u prvoj četvrtini zaradio dva faula i zbog toga ga duži period nije bilo na terenu. To se nije osetilo u igri Nagetsa, a na drugoj strani Marej je bio nezaustavljiv.

Plejmejker Denvera pogađao je iz svih pozicija i ubrzo je ekipa Majka Melouna preuzela vođstvo. Potom se vratio i Jokić i Nagetsi su do kraja poluvremena održali prednost.

Tokom treće četvrtine gledali smo veliku borbu. Igralo se koš za koš, Mičel je ‘vukao Jutu’, a za Nagetse su svi po malo imali doprinost.

Ekipa iz Kolorada predvođena Marejom bolje je finiširala treći period igre u poslednju četvrtinu ušlo se sa +9 za Denver, 88:79.

U četvrtoj deonici usledio je pravi spektakl. Džamal Marej i Donovan Mičel postizali su neverovatne koševe, a na kraju je kao pobednik izašao Kanađanin.

Marej je iz poseda u posed pogađao velike šuteve i na kraju je došao do 50 poena! Odbrana Jute Džez nije imala rešenje i plejmejker ekipe iz Kolorada donosi pobedu Nagetsima.

Najbolji igrač Denvera je uz 50 poena imao pet skokova i šest asistencija, a iz igre je šutirao 17/24! Pored Mareja i Jokića, dobre utakmice odigrali su i Grent sa 18 poena, ali i povratnik Heris koji je igrao sjajnu odbranu.

U poraženom sastavu Donovan Mičel je postigao 44 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Konli 21 uz šest uspešnih dodavanja i pet uhvaćenih lopti.

Sedma utakmica trebalo bi da se igra u noći između utorka na sredu.

https://www.youtube.com/watch?v=6swfOG_SK2o

U ostalim mečevima odigranim protekle večeri, Los Anđeles Klipersi su pobedili Dalas Maverikse i završili tu seriju sa 4-2, dok je Boston savladao Toronto i tako poveo sa 1-0 u polufinalu Istoka.

Dalasu nije pomogla ni maestralna partija Luke Dončića, koji je meč završio sa 38 poena i po devet skokova i asistencija. Naš as Boban Marjanović odlično je iskoristio 15 minuta na parketu, te je za to vreme postigao osam poena u pet skokova.

Ipak, na drugoj strani Klipersi su imali više raspoloženih igrača od kojih je prednjačio Kavai Lenard sa 33 poena, 14 skokova i sedam asistencija, 

Dalas je, uprkos neigranju povređenog Kristapsa Porzingisa, pružio dobar otpor ekipi iz Los Anđelesa koja je jedan od favorita za osvajanje prstena.

https://www.youtube.com/watch?v=3mOYenVRnEc&feature=emb_title

NBA, plej-of:

Reptors – Seltiks 94:112 (0-1)
Maveriks – Klipers 97:111 (2-4)
Nagets – Džez 119:107 (3-3)

 

 

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter