0
Košarka

FOTO: Screenshot/Youtube

NBA: Milvoki na ‘krilima’ Adetokumba stigao do druge runde – Lebron i Dejvis dominirali!

Objavljeno: 30.08.20 u 09:19

Košarkaši Milvokija pobedili su ekipu Orlanda rezulatom 118:104 i tako su se sa 4-1 u pobedama plasirali u drugu rundu plej-ofa istočne konferencije NBA lige.

Nakon početnog poraza, Baksi su lako stizali do pobeda, a tako je bilo i sinoć, pa je početkom treće deonice bilo +21. Orlando nije želeo da se preda i uspeo da trojkom Furnijea na sedam i po minuta do kraja dođe na -3.

Ipak, Orlando nije mogao više i tim Majka Budenholzera zabeležio je novu pobedu.

PROČITAJTE JOŠ: SRPKINJE U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Veliki uspeh za reprezentaciju Srbije

Najbolji kod Baksa bio je Janis Adetokumbo sa 28 poena (11-17 iz igre), 17 skokova i 3 asistencije, Kris Midlton ubacio je 21 poen (7-16 iz igre), dok je Bruk Lopes dodao 16 poena i 7 skokova.

Na drugoj strani je Nikola Vučević predvodio Medžik sa 22 poena (9-25 iz igre), 15 skokova i 5 asistencija, Evan Furnije postigao je 18 poena (5-12 iz igre), a Markel Fulc 14 (6-14 iz igre, 5ast).

Košarkaši Milvoki Baksa sinoćnom pobedom plasirali su se u drugu rundu NBA plej-ofa u Istočnoj konferenciji, gde će igrati protiv Majami Hita.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u polufinale Zapada nakon što su savladali Portland (4-1 u seriji).

Oni su predvođeni Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom savladali rivale u petoj utakmici sa 131:122.

Obrva‘ je bio najefikasniji sa 43 poena i devet skokova, dok je Džejms ubacio 36 poena, uz 10 skokova i isto toliko asistencija, čime je stigao do tripl-dabla.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Si Džej Mekolum sa 36 poena, Karmelo Entoni je dodao 27, a Jusuf Nurkić 16 poena i deset skokova.

Demijen Lilard nije igrao zbog povrede.

Utakmica je, može se reći, bila egal do poluvremena, da bi u trećem kvartalu Lejkersi preuzeli primat. U poslednjoj četvrtini imali su i dvocifrenu prednost, koju nisu ispuštali do samog kraja.

Košarkaši Hjustona savladali su Oklahomu sa ubedljivih 114:80.

Oni se nadaju da bi u narednom meču već mogli da obezbede seriju sa Los Anđeles Lejkersima, koji su izbacili Portland Trejl Blejzerse sa 4:1.

Najbolji u sinoćnoj utakmici bio je, ko drugi, nego Džejms Harden sa 31 poenom i pet asistencija. Pratili su ga Kovington sa 22 poena i sedam skokova i Gordon sa 20 poena i četiri skoka.

Kod Oklahome najefikasniji je bio Denis Šruder sa 19 poena, Kris Pol je dodao 16, a Stiv Adams 12.

Oni su se držali koliko-toliko sve do trećeg kvartala, kada je Hjuston dodao gas (37:18), a potom u poslednjoj četvrtini rutinski meč priveo kraju (29:17).

Naredni duel na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 03.00.

FOTO: Screenshot/Youtube

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter