0
Košarka

FOTO: Twiter/Screenshot

SRBIN NE ŽELI KUĆI: Još jedna sjajna partija Nikole Jokića – Denver je smanjio zaostatak! (VIDEO)

Objavljeno: 26.08.20 u 09:17

Denver Nagetsi pobedili su Jutu Džez u petom meču runde plej-ofa rezulatom 115:107 i tako smanjili zaostatak.

I ovu utakmicu je obeležio sjajnu Džamal Marej koje je bio najefikasniji u svojoj ekipi, ali je fantastično odigrao i srpski reprezentativac Nikola Jokić.

Srpski centar je zabeležio 31 poen, 6 skokova i 4 asistencije. Neverovatan je bio Džamal Marej sa 42 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Dvocifreni su bili i Majkl Porter sa 15 i Grent sa 11 poena, a na drugoj strani je najbolji bio Donovan Mičel sa 30 poena.

Odlično je Juta otvorila utakmicu, pošto su O’Nil, Mičel i Ingls ‘izrešetali’ trojkama Denver i došli rano do +10. ‘Isekao’ je to tajm-autom Majkl Meloun, a onda je krenuo šou Nikole Jokića.

Pogađao je preko Gobera i za dva i za tri poena, bio je nezaustavljiv. Postigao je 21 poen u prvoj četvrtini, uz šut iz igre 8/8, 3/3 za dva i 5/5 za tri poena.

Pratio ga je samo Porter koji je imao 11 poena na poluvremenu, dok se Marej upalio tek pred kraj.

Mičel je zaigrao odlično, kao i Rudi Gober, ali je najbolji bio Džordan Klarkson, koji je posle uvodna četiri promašaja sve pogađao.

Neverovatni Džamal Marej je sa 19 poena u trećoj četvrtini vratio Denver u igru. Napravili su Nagetsi seriju od 10:0 i 15:2 i preokrenuli su rezultat na startu četvrte četvrtine. Na +6 na 30 sekundi do kraja, Marej izbacuje pas Jokiću u ugao i srpski centar pogađa trojku i stavlja tačku na meč.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Dalas Maverikse sa 154:111 i poveli u seriji prve runde doigravanja sa 3-2.

Ekipa Doka Riversa odigrala je neverovatan meč, kada je poenterski učinak igrača u pitanju. Kliperse je do trijumfa predvodio Pol Džordž, koji je za 25 minuta provedenih na terenu ubacio 35 poena.

Odličan je bio i Kavaj Lenard sa 32 poena i sedam skokova, Montrezl Harel je dodao 19, Markus Moris 12, dok su po 11 ubacili Lendri Šemet i Redži Džekson.

PROČITAJTE JOŠ: NEMIRI U BARSELONI: Stotine ogorčenih navijača izašlo na ulice, protestuju ispred ‘Kamp Noua’ (FOTO) (VIDEO)

Ni u jednoj četvrtini Klipersi nisu postizali manje od 35 poena i Dalas jednostavno nije imao šanse za povratak. U njihovim redovima najefikasniji je bio Luka Dončić.

Slovenac je za 31 minut uspeo da ostvari 22 poena, osam skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su još bili Tim Hardavej sa 19, Trej Burk sa 15, odnosno Maksi Kleber sa 12 i Delon Rajt sa 11 poena, dok je naš Boban Marjanović je za 17 minuta ubacio pet poena i zabeležio tri skoka i dve asistencije.

FOTO: Twiter/Screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter