0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

SJAJNA VEST ZA DELIJE: Saša Obradović otvorio dušu, pa najavio nova pojačanja!

Objavljeno: 23.08.20 u 20:17

Trener košarkaškog kluba Crvene zvezde Saša Obradović istakao je da je zadovoljan novim pojačanjima u njegovom taboru, kako i svemu urađenim u toku bazičnih priprema na Kopaoniku, gde se njegova ekipa trenutno nalazi.

– Generalno sam zadovoljan izborom stranaca (Hol, Volden, Lojd, Rit). Noko je ok, pridružiće nam se u Beogradu, posle manjih zdravstvenih problema, uspeće sve da nadoknadi. Strana pojačanja imaju ambiciju, određeno iskustvo, atletske sposobnosti i razumevanje igre. Mislim da će dobro odgovoriti na velika očekivanja. Evidentna je velika podrška iskusnih domaćih igrača, Lazića i Simonovića, koji su deo nekadašnjih rezultata. Imaju karakter, harizmu, daju podrškuprogramu. Ma, niko od starijih igrača, a bilo je za očekivati, nije prozborio ni “pola” reči, recimo teške pripreme… To je za trenera velika stvar. Simonović i Lazić su važni za ovaj program, pomoć su treneru u kreiranju atmosfere, kao i što uče mlade da shvate svoje uloge – rekao je Obradović u razgovoru za ‘Sportklub’.

Novi trener ekipe sa Malog Kalemegdana govorio je i o Ognjenu Kuzmiću koji je krajem prošle sezone prebačen u FMP.

– Postojale su otvorene sumnje da li je Kuzmić dovoljno dobar da bude deo Zvezde, posle saobraćajke, povrede, oporavka, učinka u protekloj sezoni. Pozitivno ga ocenjujem, radio je celo leto, to se primećuje. U ovom trenutku, ne znam da li će da ponovi sezonu kada je bio kod kolege Radonjića, ali, posle svega što je prošao, bolji je. Slično važi i za Jagodić-Kuridžu, a koliko i kako ću da ga koristim, otom, potom, sada sam zadovoljan.

FOTO:Screenshot/Instagram

Obradović je govorio i o mlađim snagama.

– Još prolaze prosec ‘odrastanja’. Mnogo im fali u igri, tehničko-taktičkom delu. Tu smo da im pomognemo, ali moraju da su svesni da je svaki minut nagrada u Zvezdinom dresu.

Na Malom Kalemegdanu pritisak i očekivanja su mnogo veći.

– Došao sam da sa zadovoljstvom vodim svoj klub, gde sam igrački začet, otišao u beli svet, odrekavši se izvesnih finansijskih sredstava. To nije žrtva, već moj izbor. Igrači, stručni štab, ovde smo da pravimo rezultat za klub i, svoje karijere. Profesionalno i predano.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter