0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

DENVER SE OBRUKAO: Juta ponovo ‘razbila’ Nagetse i povela u plej-of seriji, Jokić i ekipa u velikom problemu (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.20 u 09:15

Košarkaši Denver Nagetsa su se obrukali u trećem meču prve runde plej-ofa Zapada protiv Jute.

Nakon prethodno duela i poraza Nagetsa 124:105, očekivala se reakcija Denvera u ovom duelu, međutim, Juta je drugu utakmicu zaredom slavila veoma lako, a ovog puta rezultatom 124:87, te su Džezeri poveli sa 2-1 u seriji.

Nikola Jokić je u napadu pokušavao da razigra saigrače i kreira poene, ali je u odbrani bio izuzetno loš.

Meč je završio sa 15 poena, pet skokova, šest asistencija, jednom blokadom i dve izgubljene lopte.

Jokić je nezainteresovano ušao u meč i prvi poen je postigao tek u šestom minutu utakmice.

Nagetsi su očajnu odbranu iz druge utakmice preneli u treću, a Juta je nastavila da je eksploatiše, pogotovo u pik-en-rol igri.

Juta je lako došla do dvocifrene prednosti, a ono što je najviše bilo neprijatno je samo 14 postignutih poena u prvoj deonici za tim iz Kolorada. Na samom startu druge četvrtine prednost Džezera je značajno porasla, posle tri vezane trojke u tri napada, od čega su dve bile delo Majkla Konlija, koji se nakon pauze od dva meča vratio u ekipu..

Jokić je malo odmorio i odmah se vratio, ali ništa nije mogao Rudiju Goberu koji je sredinom druge deonice već imao 20 poena i 10 skokova.

Denver je mini-serijom uspeo da smanji na 17 poena zaostatka, što i nije delovalo toliko loše s obzirom da je par minuta ranije bilo i +25.

‘Džoker’ je pokušavao u trećoj četvrtini da pokrene svoju ekipu, ali je u nedostatku boljih opcija krenuo da ‘na silu’ šutira, i promašuje. U njegovom timu nije bilo nikog raspoloženog, pa je jasno mogao da se nazire još jedan ubedljiv neuspeh.

Konli, Mičel i Gober su nastavili da dominiraju na obe strane terena, pa je prednost na kraju treće deonice iznosila 32 poena.

Denver je i drugi meč zaredom izgubio praktično na poluvremenu, a ‘garbidž’ tajm je počeo i pre završetka treće deonice.

Rudi Gober je dominirao sa 24 poena i 14 skokova, a povratnik Majk Konli je bio izvanredan sa 27 poena i četiri asistencije, a Mičel je imao 20 koševa.

Pored Jokića jedini dvocifreni u ekipi Nagetsa bili su Džamal Marej sa 12 poena, pet skokova i šest asistencija, i Bol Bol koji je dodao 11 poena u ‘garbidž’ tajmu.

Naredni meč ove serije se igra u noći između nedelje i ponedeljka, od 3:0, a Nikola Jokić i njegovi saigrači moraće znatno više da pruže ukoliko žele da nastave da se bore za šampionski prsten.

NBA, plej-of:

Nets – Reptors 92:117
Džez – Nagets 124:87
Seventisiksers – Seltiks 94:102
Maveriks – Klipers 122:130

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=wNeWFJ2qhis&feature=emb_title

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter