Specijalizovani košarkaški portal Eurohups objavio je najveće ugovore igrača u Evroligi. 

Na listi se nalazi ukupno 20 košarkaša, među kojima su Srbi Nikola Milutinov i Vasilije Micić.


Milutinov je ovog leta prešao iz Olimpijakosa u moskovski CSKA i probio se u sam vrh kao jedan od najplećenijih igrača u Evropi sa zaradom od 2,5 miliona evra po sezoni, zbog čega je na trećem mestu.

I sa platom za čak 150 odsto više nego što je imao u Pireju.

Ispred njega su samo zvezda Barselone Nikola Mirotić sa 5,4 miliona dolara i najbolji košarkaš Anadolu Efesa Šejn Larkin sa 3,7 miliona.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI CENTAR TREĆI PUT NAPUŠTA ZVEZDU: Miljenik Delija odlazi sa Malog Kalemegdana – Stvari u životu su prolazne, Zvezda je večna!

Malo manje plate od Milutinova imaju Majk Džejms (CSKA) i Aleksej Šved (Himki) i to iz razloga što je primaju u američkim dolarima, za razliku od bivšeg centra Partizana.

Redom slede Fenerbahčev dvojac Nando De Kolo (2,4 miliona) i Jan Veseli (2,2 miliona), potom Realov lider Serhio Ljulj (dva miliona) i njegov saigrač Edi Tavares (dva miliona), Kori Higins i Aleks Abrines iz Barselone (dva miliona).

U grupi sa platom od 1,8 miliona dolara su Kostas Slukas (Olimpijakos), Nik Kalates (Barselona), Serhio Rodriges, Malkolm Dilejni (Olimpija Milano) i Vil Klajburn (CSKA), a malo ispod njih je Vasilije Micić iz Efesa.

Micić će prema novom ugovoru zarađivati 1,7 miliona, isto koliko imaju Toko Šengelija (CSKA), Fakundo Kampaco (Real), Skoti Vilbekin (Makabi Tel Aviv) i Rudi Fernandes (Real).

 

FOTO: Twitter/printscreen