0
Košarka

DENVER UBEDLJIVO PORAŽEN: Jokić i Porter ne mogu sami protiv Mičela, raspoložena Juta izjednačila u seriji (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.20 u 09:25

Košarkaši Jute Džez ubedljivo su savladali Denver Nagetse i izjednačili rezultat u seriji prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

Posle pobede Denvera nakon produžetka u prvom meču, Juta je sada bila izuzetno ubedljiva i slavila je rezultatom 124:105.

Ponovo je nezaustavljiv bio Donovan Mičel, a na drugoj strani odgovor je imao Nikola Jokić, međutim to nije bilo dovoljno za trijumf.

‘Džoker’ je meč završio sa 28 poena, 11 skokova i šest asistencija, dok se Mičel istakao sa 30 poena i osam uspešnih dodavanja.

Srpski centar je dobro ušao u meč i držao Denver u igri iako saigrači nisu doprinosili. Od prvih 11 poena njegovih je bilo devet, uz samo jedan promašaj.

Juta je dobro šutirala za tri poena, ali se Denver držao i iako je u dva navrata gubio sa povećom razlikom, uspevao je da se vrati.

PROČITAJTE JOŠ: SVE ‘PRŠTI’ IZMEĐU JOKIĆA I GOBERA: Srbin ‘razneo’ Francuza, a onda je usledio brutalni ‘smeč’ centra Jute (VIDEO)

U prvoj četvrtini Majkl Porter je bio neprimetan, ali se raspucao u drugoj i bio praktično jedini raspoloženi Jokićev saigrač, upisavši 12 poena za samo nekoliko minuta. Denver je sredinom druge deonice poveo (41:39), ali, ispostavilo se, poslednji put na meču.

Jokić je u završnici poluvremena usporio, promašio nekoliko lakih šuteva, a odbrana Denvera je izgledala sve tanje i tanje, pa se Juta ‘odlepila’. Odjednom je bilo +13 za Džez, pa se otišlo na poluvreme.

Početak treće četrtine nije bio obećavajući za Denver, a pogotovo kada se raspucao Mičel koji je do tog dela igre uglavnom razigravao saigrače zbog udvajanja.

Jokiću je pripomogao Marej, ali je pre svega katastrofalna odbrana izabranika Majkla Melouna bila veliki problem.

Veoma brzo je zaostatak Denvera prešao 20 poena, Meloun je odlučio da ostavi startere i na početku četvrte četvrtine, ali Snajder ništa nije prepuštao slučaju.

Mičel, Klarkson i Ingls su bili tu da održe veliku razliku, a Denveru nije pomogla ni nova poenterska serija raspoloženog Portera.

Denveru je nastavila problem da pravi „zaspala“, nezainteresovana odbrana koju je Juta probijala kako je htela, a pre svega su ispadali na udvajanjima Mičela.

Na četiri minuta do kraja bilo je jasno da će Juta pobediti, pa su oba trenera izbacila startere, a Denverov stručni štab je verovatno već krenuo da smišlja nove načine zaustavljanja Mičela, koji u dva meča ima 87 postignutih poena uz neverovatne procente šuta.

Pored pomenutog Mičela kod pobednika su se istakli Džordan Klarkson sa 26 poena, Rudi Gober sa 19 i sedam skokova, odnosno Džo Ingls sa 18 i šest asistencija.

Na drugoj strani je ponovo ofanzivno izuzetan bio pomenuti Porter sa 28 poena i šest uhvaćenih lopti, a Džamal Marej je dodao 14, uz tek četiri asistencije.

Naredni meč igra se u petak od 22.00 po srednjeevropskom vremenu.

 

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter