3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

NIJE SVE BAŠ ONAKO KAO ŠTO IZGLEDA NA PRVI POGLED: Ekipa sa Malog Kalemegdana jeste smanjila dug, ali je minus i dalje preveliki!

Objavljeno: 17.08.20 u 13:31

Na sajtu Agencije za privredne registre ‘APR’ može se videti da je ekipa sa Malog Kalemegdana prošle godine poslovala sa gubitkom od 1,5 miliona evra, a ukupan dug iznosi oko 7 miliona evra.

Kada se podvuče crta dugovanja i potraživanja, ‘Telegraf’ je izvukao sledeće podatke, navedeno je da su ukupne obaveze kluba 18 miliona evra, ali postoje i ogromna potraživanja, kao i velika količina novca koji je rezervisan unapred i koji će se prikazati kao trošak u 2020. godini. Dakle, kada se oduzme ta cifra dolazi se do duga koji iznosi oko 7 miliona evra.

Crvena zvezda u izveštaju navodi i potraživanja od 1.870.000 evra, koja se odnose na sponzorske ugovore za sezonu 2021/22, a isto je bilo i za sezonu ranije.

PROČITAJTE JOŠ: BIVŠI DEFANZIVAC CRVENE ZVEZDE JE SLOBODAN IGRAČ: Marko Petković se vraća u Superligu – ponovo će nositi crveno-beli dres?!

U finansijskom izveštaju se navodi i prihod od 1.090.268 evra od Ministarstva omladine i sporta, te Grada Beograda. Prema slovu izveštaja Zvezda je prošle godine na plate dala 4.068.459 evra, a računajući sve zaposlene u klubu na primanja se davalo 4.640.136 evra.

‘Telegraf’ je takođe objavio da crveno-beli imaju aktivan kredit kod AIK banaka u visini od 2 miliona evra, na ime sponzorskog ugovora sa Telekomom kao zalogom, a tu je i kredit od pola miliona evra kod Poštanske štedionice na ime ugovora sa Lutrijom Srbije i Dunav osiguranjem. Postoji još jedan kredit u AIK banci u iznosu od 400.000 evra, gde je zalog za kredit bio ugovor vezan za igrača, što se verovatno odnosi na neki od transfera.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

3 Komentara

  1. ma dajte … sta je to na prijavljenih 25 miliona ER-a( NE prijavljenih je to 40-50 milionaER-a) DUGA pre 9 godina !? pa zar iko normala veruje u ovih cokijevih 7 miliona ER-a DUGA. ista prica ka sa fudbalom u RUPI … ovo su samo adrese pomerili ka BG predgradju … pa sve vratili na kalemegdan … ko ce njima u trag uci …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter