0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

EKIPA KOJA BI ‘POKOSILA’ EVROPU: Ovo je idealan tim Crvene zvezde u Evroligi!

Objavljeno: 17.08.20 u 15:12

KK Crvena zvezda mts ove sezone nastupiće sedmi put u poslednjih 8 godina u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju – Evroligi.

Crveno-beli su postali redovni učesnici i standardni član evroligaške porodice, a Evroliga je putem zvaničnog sajta objavila rezultate glasanja za najbolji tim KK Crvena zvezda u period od 2010. do 2020. godine.

U tom periodu,zapravo do 2013-2020.godine čime ovaj rezultat i rad kluba dobijaju još više na značaju, Crvena zvezda je odigrala brojne velike utakmice, a sada prema glasanju idealni tim crveno-belih u protekloj deceniji čine četiri stranca i šestorica srpskih košarkaša.

Od srpskih igrača na listi su Boban Marjanović, Nikola Kalinić, Stefan Jović, Marko Simonović, Marko Gudurić i Vasilije Micić, dok ekipu stranih igrača čine Pero Antić, Čarls Dženkins, Kvinsi Miler i Majk Cirbes.

Treba napomenuti da zbog ograničenog broja mesta, nema i pojedinih igrača koji su to učinkom sigurno zaslužili – igrali neke vrlo važne utakmice, bili integralni deo uspeha Crvene zvezde i ispisivali stranice istorije kluba.

KK Crvena zvezda i naredne sezone učestvovaće u elitnom takmičenju, a prvi meč u takmičarskoj sezoni 2020-2021 igraće sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

FOTO: KK Crvena zvezda

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter