Posle pet godina provedenih na mestu generalnog menadžera Sakramento Kingsa, Vlade Divac je podneo ostavku, objavio je tim iz Sakramenta na zvaničnom Tviter nalogu.

Na poziciju Divca kao privremeno rešenje stavljen je Džo Dumars, dugogodišnji saradnik i prijatelj vlasnika Viveka Rinadivea.


Kingsi su napravili velike promene nakon što su izašli iz NBA balona i iz Orlanda se vratili bez plasmana u plej-of. Bilo je teško ostvarivo to i pre odlaska u balon, Sakramento nije ni igrao najbolju košarku ove sezone te su promene bile izvesne.

Prva velika tiče se Divca, ni sam sada već bivži generalni menadžer nije imao puno razloga za zadovoljstvo nakon nove sezone bez plej-ofa. Kingsi su rešili da krenu dalje i što bolje se pripreme za dolazeće izazove i novu sezonu za koju se još uvek ne zna kada će početi.

– Sakramento Kingsi obaveštavaju kako je Vlade Divac otišao sa pozicije generalnog menadžera. Privremeno, Džo Dumars je imenovan za novog izvršnog potpredsednika za košarkaška pitanja sa zadacima generalnog menadžera, piše u saopštenju Kingsa.

Vlasnik Sakramenta Vivek Ranadive je poručio kako je ovo bila jedna teška odluka.

– Bila je to vrlo teška odluka ali verujemo i pravi put ka pravljenju pobedničkog tima kakav naši verni navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladi na vođenu, posvećenosti i teškom radu na terenu i van njega. Uvek će biti deo porodice Kingsa.

U saopštenju je i izjava Divca koji se takođe zahvalio na prilici koju je imao.

– Bila mi je čast i privilegija da služim klubu kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i upoznavanju neverovatnih kolega sa kojima sam sarađivao tokom ovog mandata. Sakramento i Kingsi će uvek imati posebno mesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti – oproštajne su reči Divca.

Srpski košarkaš je krajem prošlog i početkom ovog veka postao miljenik navijača Sakramenta, od 1999. do 2004. je predvodio tim do šest uzastopnih plej-of takmičenja što je u slučaju današnjeg Sakramenta nezamislivo. Igrao je i finale Zapada 2002, a 2009. su Kingsi povukli njegov dres iz upotrebe.

Pre pet godina Divac je postao generalni menadžer Sakramenta, nije zatekao idealnu situaciju – a ni ostavio. Od te 2015, kao i tokom poslednjih 14 godina, Sakramento nije uspeo da se domogne plej-ofa.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bobi i Luka Dončić! 😂💪 #Boban #Doncic #NBA #LukaDoncic #DallasMavericks

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Youtube/screenshot