0
AdmiralBet ABA Liga

KONDICIONI TRENER CRVENO-BELIH: Testirali smo se na Kovid-19, svi smo negativni!

Objavljeno: 15.08.20 u 18:56

Ekipa sa Malog Kalemegdana nalazi se na Kopaoniku gde se priprema za početak nove sezone.

Košarkaši Crvene zvezde od ove nedelje rade na Kopaoniku pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Saše Obradovića i njegovog pomoćnika, kondicionog trenera Duška Markovića.

Duško Marković je u razgovoru za klupski sajt govorio u subotu o planu rada.

– Okupili smo se u nekom jako specifičnom trenutku za sve, naročito za sport, jer su ovo okolnosti na koje niko nije navikao. Imam puno nepoznanica, sa time moramo da živimo i da pronalazimo rešenja. Ono što je najvažnije, i što je bio obavezni prvi korak, je striktno poštovanje kovid protokola i preporuke Evrolige i ABA lige. Obavili smo sve testove na kovid-19, svi smo negativni, dozvoljeno nam je da radimo, i da budemo u grupi koja zajedno funkcioniše. Nakon toga obavili smo sve ostale neophodne testove kako bi smo dobili pravu sliku stanja naših igrača. Jako smo zadovoljni tim rezultatima, imajući u vidu kolika je bila pauza, kao i da smo imali dvojicu igrača koji su igrali duže do kraja juna, a svi ostali su bili na neplaniranoj pauzi od skoro 6 meseci. Momci su radili, ali to nije kao kada postoji organizovana aktivnost – rekao je Marković.

Ekipa se na početku uvodi u zahtevnije treninge, korak po korak.

– Napravili smo naš protokol i plan priprema, uzeli smo faktore u obzir kako bi bili precizniji, u obimu intenziteta, u obimu opterećenja, kako bi sve to prošlo najbezbolnije i najsigurnije za igrače. Zbog toga smo se odlučili u prvoj nedelji apsolutno ne bude kontakta i ‘tejp’ treninga. Pokušavamo čitavu ekipu da dovedemo do tog nivoa, da oni mogu da istrpe kontakt, jače sile, zaustavljanje, što u principu ne bi moralo da se radi da su drugačije okolnosti. Uglavnom su sa mnom pre podne, to je onaj deo koji i ne vole previše. Cilj je da polako podižemo nivo fizičke pripremljenosti do nekog nivoa kada bi mogli da se uključimo u normalan proces rada sledeće nedelje. U drugoj nedelji nastavljam sa mojim radom i pojačanjem fizičkih karakteristika , ali se to polako ‘preliva’ na košarku koja da tako kažem uzima svoj deo ‘kolača’ u sve većoj meri.

Novi trener crveno-belih uveren je da će ekipa biti spremna za početak sezone.

– Uveren sam da čemo za ovih 17 dana uspeti da sprovedemo program u celini kako bi od septembra mogli nesmetano da krenemo sa trening utakmicama i sa svim aktivnostima u punoj meri i snazi. Momci su dobri, dobro rade, ima ih dosta koji se znaju od ranije. Očekujemo dobar rad, i dobre rezultate našeg rada, očekujem njihov napredak i spremamo se za sve izazove koji nas očekuju – rekao je trener crveno-belih o uvodnim danima priprema Crvene zvezde na Kopaoniku.

FOTO: Screenshot/Youtube

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter