Nebojša Čović ponovo o smrti Majkla Odža.

Prvi čovek ekipe sa Malog Kalemegdana gostujući na televiziji ‘Pink’ ponovo je zatražio odgovore na pitanja vezane za smrt bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Majkla Odža.


– Ovde imate zamenu teza, da žrtvu, odnosno one koji brane žrtvu, napadaju oni koji su napravili ogromne propuste. Nama ne treba nikakva patetika sada, te savest mirna, te čiste ruke, te prljava savest… Nama to ne treba. Mogao je Odžo da kaže šta god hoće, ali ona pitanja na koja mora da se odgovori jeste kako su oni koji su organizovali trening u toj sali, a to je skaut Partizana, piše u Kuriru, kako je dopustio Odžu da trenira. Da li su mu pregledali zdravstvenu dokumentaciju? Ako nisu, to je propust, ako jesu i pustili ga da trenira, još veći propust. Ove sada patetične izjave, priče, iskazi… posle sedam dana, to je, bože me oprosti, pred sedmodnevni pomen. Zašto se ćutalo, zašto se krilo?

Čović je rekao da sa pokojnim košarkašem niko nije išao do Urgentnog centra.

PROČITAJ JOŠ: DIRLJIV SUSRET DVOJICE PRIJATELJA: Kada ga je ugledao, zagrlio ga je kao brata rođenog – Ibra i Miha zajedno u noćnom provodu! (VIDEO)

– Te neke priče, mi smo išli za Hitnom pomoći… Odžo je sam odvezen u Urgentni centar, niko nije otišao s njim. Svaki dan imao je pritisak i ja ga razumem. I od njegove porodice, i od Ambasade Nigerije, i od njegovog zvaničnog agenta Amerikanca. Ljudi jednostavno traže kompletno istragu i ostale podatke.

Predsednik crveno-belih naglašava da je Odžo od kraja juna bio slobodan igrač, ali da je još početkom godine bilo pokušaja da se odvede iz Zvezde:

– Zašto sad prebacujemo na nas, odnosno na Crvenu zvezdu? Odžo je što se tiče Crvene zvezde bio slobodan igrač od 30. juna. Oni su probali da ga ukradu još u januaru i februaru, pa su to radili u maju i početkom juna, da li su ga sustigli, sad ne znam, neki pričaju da je bio pred potpisivanjem ugovora. Pa i neka je, on je slobodan igrač, nemamo nikakav problem. Završio je ugovor s nama.