0
Košarka

FOTO: KSS

NBA: Portland savladao Netse u velikoj drami – ‘Bobinator’ postavio rekord karijere!

Objavljeno: 14.08.20 u 09:18

Košarkaši Memfis Grizlisa pobedili su Milvoki Bakse 119:106.

Grizlisi su ovom pobedom obezbedili osmo ili deveto mesto koje im donosi plej-in turnir.

Baksi su na utakmici bili bez Janisa Adetokumba što je dosta olakšalo posao ekipi Tejlora Dženkinsa. Memfis je odigrao odličnu utakmicu, od druge četvrtine preuzeli su kontrolu nad utakmicom i do kraja nisu ispuštali prednost.

Tokom treće četvrtine prednost je išla i do +20, te se ni u jednom trenutku nije dovodilo pitanje pobednika. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dilon Bruks sa 31 poenom, Jonas Valančunas je ostvario tripl-dabl (26p/19sk/12as), baš kao i Dža Morent (12p/13sk/10as).

Košarkaši Finiks Sansa pobedili su Dalas Meverikse – 128:102. Sansi su jedina neporažena ekipa u ‘Dizni svetu’, međutim to im možda neće biti dovoljno da igraju plej-in turnir za osmo mesto.

Srpski košarkaš Boban Marjanović odigrao je odličnu utakmicu za poraženi sastav. Marjanović je ostvario rekord karijere u skokovima došavši do čak 20 – šest u napadu i 14 u odbrani. Pored toga, Bobi je postigao 18 poena, uz 9/14 iz igre i pokazao je treneru Riku Karlajlu da će moći da računa na njega u plej-ouf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Devin Buker sa 27 poena, sedam skokova i pet asistencija. Džonson je postigao 15, Bridžis 14, kao i Šarić.

Luka Dončić odigrao je samo prvo poluvreme i za 13 minuta na terenu postigao je 18 poena uz pet skokova.

Košarkaši Vašington Vizardsa pobedili su Boston Seltikse 96:90. Ovo je bio poslednji meč za obe ekipe u kojem je za Seltikse bilo važno da im se niko ne povredi, te glavni košarkaši nisu igrali.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tomas Brajant sa 26 poena i devet skokova, Troj Braun je postigao 17, a Iš Smit 11 poena. Seltikse su predvodili Grin sa 23 i Odžejle sa 13 poena. Boston će u plej-ofu igrati protiv Filadelfije, dok Vašington nije uspeo da izbori osmo mesto.

Košarkaši Portland Trejl Blejzersa pobedili su Bruklin Netse 134:133. Blejzersi su ovim trijumfom obezbedili osmo mesto i u subotu će igrati protiv devetoplasiranog Memfisa za plasman u plej-of.

Velika drama viđena je na meču između dve tima, te je ekipa Terija Stotsa uspela da slavi tako što je u poslednjoj četvrtini postigla 37 poena, osam više od protivnika. Junaci su Demijan Lilard i Si Džej Mekalum, dok je tragičar Netsa Karis Levert koji je promašio šut za pobedu.

Na 40 sekundi do kraja Keris Levert je pogodio uz faul i prednost Blejzersa bila je svega +1. U narednom napadu Karmelo Entoni promašio je trojku i Bruklin je imao napad za pobedu.

Lopta je bila u rukama Leverta koji ovoga puta nije uspeo da pogodi. Entoni je osigurao skok i Portland je pobedio!

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Lilard sa 42 poena i 12 asistencija, Nurkić je imao 22 poena i 10 skokova, a Mekalum 25 poena i sedam asistencija. Kod Bruklina bolji od ostalih bio je Levert sa 37 poena i devet asistencija, Heris i Luvavu su postigli 19, a Alen je imao 14 poena i 11 skokova.

Na kraju, plej-in će igrati Portland TrejlBlejzersi i Memfis Grizlisa, dok su Sansi koji su pobedili svih osam utakmica, završili na desetoj poziciji. Svoje šanse imali su i San Antonio Sparsi pred poslednje kolo, ali bila im je potrebna pobeda, uz poraze Memfisa, Finiksa i Portlanda, što je bila naučna fantastika.

Na kraju su poraženi protiv Jute u sudaru rezervista – 118:112. Kvin Snajder je na parketu držao Mičela 11 i Inglsa 12 minuta, dok je Greg Popovič sve svoje startere poslao na odmor. Rejon Taker predvodio je Jutu sa 18 poena, dok su po 13 dodali Brentli i Nijang.

U redovima Sparsa istakli su se Keldon Džonson sa 24, mladi hrvat Luka Šamanić sa 16 i Belineli sa istim brojem poena.

Orlando Medžik savladao je Nju Orleans Pelikanse – 133:127. Tim sa Floride je odigrao jednu pripremnu utakmicu za plej-of, dok su Pelikansi bili bez najboljih igrača. Nikola Vučević bio je najbolji u redovima Orlanda sa 23, a pratio ga je Di Džej Ogastin sa 22 poena.

Na drugoj strani, Frenk Džekson postigao je 31 poen, Aleksander-Voker 29, a Džoš Hart 23 poena, uz 14 skokova i 6 asistencija.

NBA:
Boston – Vašington 90:96
LA Lejkers – Sakramento 122:136
Memfis – Milvoki 119:106
Dalas – Finiks 128:102
Juta – San Antonio 118:112
Bruklin – Portland 133:134
Orlando – Nju Orleans 133:127

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter