Fantastičnu košarkašku predstavu priredili su Lejkersi i Kingsi.

Lejkersi su danas bili bez pomoći Kentavijus Kaldvel-Poupa i Entoni Dejvisa, dok je Sakramento igrao rasterećeno, na krilima Badija Hilda i Bogdana Bogdanovića došao do pobede.


Od samog početka meča igran je visok tempo, te je prva četvrtina meča završena rezultatom 30:40, Kingsi su u drugoj četvrtini derbija kalifornije održavali visok tempo igre, te su deonicu dobili 36:16.

Uspeli su Lejkersi da se vrate u meč u završnici duela, spustili su Lejkersi na deset poena zaostatka, ali za više nisu imali snage.

Najefikasniji u Lejkersima bio je Dion Vejters sa 19 poena i pet asistencija. Lebron Džejms postigao je 17, uz tri skoka i četiri asistencija. Dvocifreni su bili Talen Horton-Taker sa 14, isti broj poena postigao je Markif Moris, dva menje imao je Kvin Kuk, a 11 je Džej-ar Smit postigao je 11.

U redovima ‘srpskog’ Sakramenta odličnu partiju imali su srpski košarkaši Bogdan Bogdanović postigao je 27 poena uz devet asistencija i šest skokova. Nemanja Bjelica postigao je 15 poena, uz osam skokova i 13 asistencija. Najefikasniji na meču bio je Badi Hild sa 28 poena.

Sakramento na ovom meču nije koristio Marvina Baglija, Kenta Bejzmora, De’Arona Foksa i Rišaun Holmsa.