Sezona 2020/2021 zvanično je počela za KK Crvenu zvezda.

Povodom situacije u celom svetu izazvane pandemijom virusa Covid-19 pripreme će biti drugačije u odnosu na ono što su treneri i igrači navikli. Apsolutni akcenat novog stručnog štaba na čelu sa Sašom Obradovićem, a koga čine još pomoćnici Milenko Bogićević, Bogdan Karaičić, Saša Kosović, kondicioni trener Duško Marković i tim menadžer Nebojša Ilić jeste zdravlje igrača posle nesvakidašnje i duže pauze.


O tome je upravo govorio trener Obradović.

– Mislim da su svi jedva dočekali da počne da se igra posle pauze koja je trajala nekoliko meseci. Treba biti pametan i dobro osmisliti naredni period u kom je rizik od povreda sigurno malo veći. Međutim, najvažnije je da smo se skupili i da smo počeli sa treninzima, upoznavanjem i pravljenjem dobre hemije. Prvi utisci su dobri, igrači su došli prilično spremni što je mnogo važno. Prvi deo koristimo za bazične pripreme u kombinaciji sa tehnički-taktičkom pripremom. Prva faza će biti sigurno umerenija nego što je to inače bilo. Mislim da treba da vodimo računa o zdravlju igrača, vrlo smo disciplinovani što se tiče mera i onoga što propisuje zdravstvo. U ovom hotelu ponekad i nije lako da se ne slikate i odbijati nekoga, ali smo prihvatili to kao jedan deo mera koje moramo da poštujemo. Što se samog tima tiče, ponavljam, došli su igrači prilično motivisani. Znaju koji su ciljevi i koja su očekivanja i željni su da se dokažu – istakao je Obradović, a potom dodao:

– Osim bazičnih fizičkih priprema koji su jak preduslov za igranje u kontinuitetu izuzetno je važno da stvorimo hemiju između igrača, novajlija, čak i nekih igrača koji su tu koji se poznaju. Stariji Zvezdini igrači treba da prihvate nove igrače, a novi Amerikanci moraju sa svojim sunarodnicima da se socijalizuju. Mislim da izborom dobrih karaktera, a to jeste sigurno, deo posla je urađen. Drugi deo posla je pred nama, uz to da ostanemo zdravi i to će biti akcenat u narednih 17 dana – zaključio je prvi trener KK Crvena zvezda.

 

 

 

FOTO: KK Crvena zvezda