Bivši košarkaš Crvene zvezde, Marko Kešelj, oglasio se povodom tragične smrti Majkla Odža.

Nakon igračke karijere, Marko Kešelj će u klubu sa Malog Kalemegdana biti zadužen za sportska pitanja i odlučio je da se javno oglasi povodom smrti Majkl Odža.


– Povodom tragičnog gubitka našeg doskorašnjeg saigrača, čiji prerani odlazak je svima nama, koji smo sa njim delili najlepše sportske momente i uspehe jako emotivno pao, tražio sam da budem upoznat sa njegovim medicinskim dosijeom koji je bio redovno rađen za vreme dok je bio igrač Zvezde i povodom saznanja da je bolovao od virusa covid-19 neposredno po napuštanju KK Crvena zvezda – započeo je Kešelj svoju objavu.

Zatim je dodao:

– Obdukcijski nalaz će pokazati tačan uzrok smrti, ali nama ova velika tragedija ostaje opomena da je zdravlje i oporavak sportista važniji od bilo kakvog prevremenog vraćanja trenažnom procesu i potpisivanju profesionalnih ugovora, u vremenima teških zdravstvenih izazova sa kojima smo svi suočeni, poštovanje procedure oporavka mora biti apsolutni prioritet.

Kešelj je rekao da se moraju detaljno ispitati sve okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila.

– Mi njega ne možemo vratiti, ali treba detaljno ispitati sve okolnosti pod kojima se ova tragedija dogodila kako bismo sprečili da se nešto slično dogodi mladom sportisti kakav je bio naš Majk. To dugujemo njemu, njegovoj porodici i svima koji su ga voleli i poštovali – zaključio je Marko Kešelj.

Odžo je igrao od 2017. za FMP, a već naredne sezone stigao u Crvenu zvezdu s kojom je najpre osvojio ABA Superkup, a sledeće sezone, prošlog leta – 2019, postao je ABA i šampion Srbije. U Evroligi je minule sezone odigrao 22 meča, tri kao starter i prosečno ostvarivao 4,1 poen i tri skoka za oko 11 minuta ukazane šanse po utakmici.

FOTO: HOTSPORT.RS