0
Košarka

IGRAO SE ‘SOMBOR ŠAFL’: Jokić heroj Denvera u nezaboravnoj utakmici, Dončićeva disertacija na temu košarke (VIDEO)

Objavljeno: 09.08.20 u 09:31

Dva najbolja izdanja imali su sinoć u NBA ligi igrači sa Balkana. U nezaboravnom meču sa dva produžetka Denver je savladao Jutu, a takođe posle dodatnih minuta Dalas je savladao ekipu Milvokija 136:132.

Ludilo u Diznilendu, tako se može opisati prethodno veče, kada je uz maestralnu partiju Nikole Jokića nakon dva produžetka ‘grumenje’ savladalo Jutu.

Denver je imao zaostatak od 18 poena, uspeli su igrači Majka Melouna da nadoknade zaostatak, a potom i da dovedu u pitanje pobedu. Nagetsi su se trijumfom „odlepili“ od Jute na trećem mestu zapadne konferencije i došli do treće pobede u pet odigranih mečeva u NBA „mehuru“ u Orlandu.

U prethodnom duelu Jokića i Gobera, Srbin je imao tripl-dabl te je ovoga puta Francuz bio motivisan a to se videlo u prvom poluvremenu kada je Jokić delovao inferiorno.

Srećom po Nagetse, probudio se Nikola u drugom poluvremenu, gde je bio jedan od najboljih igrača. Ubacio je 30 poena uz 11 skokova sedam asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte.

U toku oba produžetka Jokić je preuzeo igru u svoje ruke, a pogotkom u poslednjoj sekundi doneo je pobedu svom timu.

Denver: Milsap 2, Porter 23, Kreg 11, Jokić 30, Marej 23, Plamli 5, Grent 21, Kuk, Bejts-Diop, Bol 0, Moris 15, Dozir 4, Denijels; Trener: Majkl Meloun

Juta: O’Nil 6, Gober 22, Konli 20, Ingls 11, Mičel 35, Brentli 0, Niang 9, Dejvis, Bredli 7, Klarkson 19, Rajt-Forman, Taker, Oni 3; Trener: Kvin Snajder

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su posle dva produžetka Milvoki Bakse 136:132.

Boban Marjanović je meč gledao sa klupe. A nakon Denvera i Jute,  ljubitelji košarke videli su još jedan košarkaški klasik. Izgledalo je da će Dalas Maveriksi upisati poraz bili su u zaostatku tokom većeg dela meča a dva minuta pre kraja baksi su imali sedam poena suficita.

Upalili su u ‘petu brzinu’ Fini Smit, Luka Dončić i Kristap Porzingis te je meč ušao u produžetke.  Dončić je pogodio bacanja Hil promašio trojku, Janis je pokušao iz odbojke da donese pobedu svom timu ali nije uspeo.

U drugom produžetku ekipa iz Teksasa ubacuje tri trojke u nizu, poslednji pokušaj Baksa da se vrate u meč neutralisao je raspoloženi Dončić.

Slovenac na 11 sekundi do kraja postiže poene za 5+ čime je svaka nada Baksa ugašena. Dončić je pružio spektakularnu partiju sa 36 poena, 14 skokova i 19 asistencija, a pratili su ga Fini Smit sa 27 poena i Porzingis sa 26 poena i 11 skokova.

U poraženom sastavu Adetokumbo i Lopez su postigli po 34 poena, a Midlton 21 i 11 asistencija.

NBA, subota na nedelju:
Portland – LA Klipers 117:122
Denver – Juta 134:132pp
Indijana – LA Lejkers 116:11
Majami – Finiks 112:119
Dalas – Milvoki 136:132pp

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter