0
Košarka

SPEKTAKL JOKIĆA I PORTERA ZA VELIKI TRIJUMF: Sjajni tandem Denvera ‘nosio’ ekipu do pobede, uzbuna u Lejkersima! (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.20 u 09:17

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su San Antonio Sparse rezultatom 132:126.

Nagetsi su upisali drugi vezani trijumf posle uvodnog poraza, a jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je srpski centar Nikola Jokić.

‘Džoker’ je dosta sporo počeo utakmicu, ali se ‘probudio’ u trećoj četvrtini i na kraju završio sa 25 poena, četiri skoka, 11 asistencija, jednom ukradenom i pet izgubljenih lopti.

Još jedno sjajno izdanje prikayao je Majkl Porter Džunior, koji je iskoristio izostanak Džamala Mareja, Gerija Herisa i Vila Bartona.

Denver je ovim uspehom došao na utakmicu od Los Anđeles Klipersa, koji trenutno zauzimaju drugo mesto Zapada, dok je San Antonio ostao na desetom mestu sa istim učinkom kao Nju Orleans, pa će nastaviti grčevitu borbu za plasmanom u plej-of.

Denver je odlično počeo utakmicu, uz visok procenat šuta pre svega zbog dobrog starta Majkla Portera.

Brzo je bilo 16:4 za Nagetse, ali je još brže bilo i samo +2 za tim iz Kolorada kojima je nivo igre veoma brzo opao.

Kada je izašao Jokić, koji je sporo počeo meč, napad Denvera je postao dosta haotičniji, a rezervisti nisu bili dovoljno dobri da pariraju zahuktalim Sparsima.

Nagetsi su održavali prednost sve do druge polovine druge četvrtine, a tada su preko raspoloženog Rudija Geja uspeli da dođu do prve prednosti.

Zanimljiva situacija je viđena krajem druge četvrtine, kada je Jokić pogodio uz faul, ali je Popovič uložio čelendž i Srbinov koš je poništen, te mu je dodeljen faul, pa se na poluvreme otišlo sa +3 za Sparse.

Drugo poluvreme nije dobro počelo po Nagetse, pa je San Antonio vrlo brzo napravio seriju od 6:0.

Jokić nije bio previše aktivan u prvom poluvremenu, ali je sve to nadoknadio u trećoj četvrtini. Konstantno je razigravao saigrače, sve je išlo preko njega, a pogodio je i neke teške šuteve.

Svojim igračima je uneo najviše energije kada je u tri vezana napada pogodio tri trojke i vratio prednost svojoj ekipi, koja je samo nastavila da raste.

Majkl Porter Džunior je bio najrazigraniji u prvoj i četvrtoj četvrtini. Pri kraju utakmice je dodatno ‘eksplodirao’. Pogađao je trojke, dobro se otvarao i hvatao sve skokove, a Popovičevi izabranici za njega nisu imali nikakav odgovor.

Odbrane nisu bile adut ni jedne ni druge ekipe u poslednjoj četvrtini, a to je više odgovaralo Denveru koji je konstantno održavao prednost.

Ponovo najefikasniji je bio pomenuti Porter sa 30 poena i 15 skokova, a, pored Jokića, pratili su ga Džeremi Grent sa 22 poena i Monte Moris sa 19.

Na drugoj strani su se istakli Rudi Gej sa 24 poena, Derik Vajt sa 23 i sedam asistencija, kao i Keldon Džonson sa 20 poena. Demar Derozan je imao 18 poena i osam uspešnih dodavanja.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa izgubili su od Oklahome Siti Tandera rezultatom 105:86.

Lebron Džejms i ekipa doživeli su drugi poraz u Orlandu, dok je Oklahoma ovim trijumfom pokazala da neće biti nimalo lak protivnik nikome u plej-ofu.

Lejkersi su od starta meča delovali loše na terenu i utisak je da su ušli sa potcenjivačkim stavom u duel.

Oklahoma je od prvog minuta kontrolisala utakmicu i do kraja se nije nijednom postavilo pitanje pobednika. U poslednjoj četvrtini razlika je išla i do +19, a tim rezultatom je i završen meč.

Razočaravajuću utakmicu odigrao je Entoni Dejvis koji za 29 minuta na terenu postigao samo devet poena, Džejms je bio bolji sa 19 poena i 11 skokova, ali opet je viđen problem koji će biti ogroman u plej-ofu. Ako ne ide Dejvisu, Lebron nema podršku nekog trećeg igrača, ili kada je u pitanju suprotna situacija. Vejters je ubacio 14 poena, Kuzma 10 i niko drugi nije bio dvocifren.

Oklahomu je do trijumfa predvodio sjajni Kris Pol sa 21 poenom, sedam skokova i šest asistencija, a pratili su ga Galinari sa 19 i Adams sa 18.

 

NBA rezultati:

Džez Grizlis 124:115
Spars – Nagets 126:132
Vizards – Seventisiksers 98:107
Lejkers – Tander 86:105
Medžik – Reptors 99:109
Seltiks – Nets 149:115

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter