0
AdmiralBet ABA Liga

NBA: Veče fenomenalnog Nikole Jokića – Tripl-dabl u pobedi Denvera, slavili i Lejkersi (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.20 u 09:18

Šest mečeva odigrano je u NBA ligi u noći između ponedeljka i utorka. Lejkersi su zvanično obezbedili prvo mesto na zapadu, a Jokić je ponovo imao svoj šou.

Nikola Jokić je izgubio nekoliko kilograma, ali nije zaboravio da igra košarku, možda je čak sada i bolji. Nagetsi su slavili posle produžetka na gostovanju Oklahomi 113:121.

PROČITAJTE JOŠ: ITALIJANI PUNE ZVEZDINU KASU: Tri kluba iz Serije A su zainteresovani za vezistu crveno-belih?

Reprezentativac Srbije briljirao je u meču, a posebno se istakao u produžetku kada je uz njegovu pomoć Denver prelomio utakmicu. Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je sjajni Majkl Porter junior sa 37 poena i 11 skokova.

Slab je bio početak meča, bez mnogo uzbuđenja, a Jokić je imao samo sedam poena uz šut iz igre 2/7. Probudio se Srbin u nastavku, ali je i tempo igre bio na višem nivou.

Tri minuta pred kraj meča Nagetsi su imali zaostatak od sedam poena. Raspoloženi Moris i Jokić nisu dozvolili da se meč završi porazom za tim ‘grumenja’. U produžetku je kontrolu preuzeo ‘Džoker’ koji je doneo pobedu svom timu.

Filadelfija je došla do prve pobede u NBA restartu, savladali su San Antonio Sparse rezultatom 132:130.

Najbolji kod pobednika je bio Džoel Embid sa 27 poena, devet skokova i pet asistencija, a pratili su ga Tobajas Heris sa 25 poena, Džoš Ričardson sa 19 i Šejk Milton sa 16.

Demar Derozan je bio najistaknutiji kod Sparsa sa 30 poena, a pomogli su Rudi Gej sa 24 i Derik Vajt sa 20.

Los Anđeles Lejkersi su nadigrali Juta Džez rezultatom 116:108 i time obezbedili prvo mesto zapadne konferencije pred odlazak u plej-of.

Juti je ovo drugi uzastopni poraz, posle duela sa Oklahomom, dok je Lejkersima druga pobeda posle tri meča.

Lebron Džejms je bio na ivici tripl-dabla sa 22 poena, osam skokova idevet asistencija, a takođe dvocifreni kod ‘gostiju’ bili su Dvajt Hauard sa 11, odnosno Kentavijus Kaldvel-Poup sa deset poena.

Majk Konli se istakao u redovima Džeza sa 24 poena i osam asistencija, kao i Rudi Gober sa 16 poena i 13 uhvaćenih lopti.

NBA, ponedeljak:

Majami – Toronto 103:107
Oklahoma – Denver 113:121pp
Vašington – Indijana 100:111
Nju Orleans – Memfis 109:99
Filadelfija – San Antonio 132:130
Juta – LA Lejkers 108:116

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter