0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Bemax

DRUGA NEDELJA PRIPREMA: Mega se sprema za novu sezonu

Objavljeno: 04.08.20 u 14:46

Trener Mege je sa igračima već radio tokom juna i početka jula, a po završetku prvih nedelju dana od zvaničnog početka priprema za novu sezonu.

Vladimir Jovanović je sumirao i prve utiske

– Počeli smo drugu nedelju rada na pripremama za novu sezonu. Prve dve, tri nedelje će akcenat sigurno biti na fizičkoj pripremi gde će kondicioni trener Marko Sekulić imati glavnu reč. Mi smo u prvoj nedelji uveli loptu, ali se nismo fokusirali na igru već na ispravljanje nekih tehničkih i taktičkih detalja. Posle dve, tri nedelje u ovom ritmu, košarka će polako preuzeti primat, dok će fizički deo krenuti da se smanjuje,

rekao je Jovanović, a potom se osvrnuo na fizičko stanje ekipe:

Momci su došli u nimalo lošem stanju, s obzirom da prethodni plan tokom post sezone nije u potpunosti realizovan iz okolnosti koje su imali i svi ostali timovi. U pauzi koja je trajala tri nedelje, a za neke momke i duže, oni su imali plan koji im je naš kondicioni trener napravio i koji su oni sprovodili kod kuće, a pojedinci su imali prilike i da rade na svojoj košarci u tom periodu.

O uslovima za trening, trener Mege je istakao da su svi u klubu maksimalno posvećeni prvom timu i da se vodi računa o svim merama zaštite:

Imati svoju halu gde je sve podređeno tvom timu znači mnogo i u normalnim situacijama, a posebno u ovakvoj specifičnoj, gde je to od primarne važnosti. Ne računajući igrače i stručni štab koji normalno ulaze u sastav tima, već ljude koji su tu maksimalno posvećeni da nas zaštite, u skladu sa merama, i gde vi znate koji su to ljudi, ko ulazi u halu i da su svi u službi kluba, to je od izuzetnog značaja u ovoj situaciji – izjavio je trener Mege.

Nova sezona ABA lige će početi 3. oktobra a Mega Bemax će u 1. kolu gostovati Igokei u Laktašima.

FOTO: Mega Bemax

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter