KK Crvena zvezda danas je održala redovnu sednicu predsedništva i Skupštine na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu.

– Novi član predsedništva Zvezde, koji će biti zadužen za sportska pitanja, je nekadašnji igrač Marko Kešelj. Uz njega je i još jedan bivši igrač kluba Milan Dozet, kao i Zoran Kovačević ‘Koča’, Milan Ninković i Zoran Jović – navodi se u saopštenju.


Ove sezone najaktivnija na tržištu u Srbiji je bila Crvena zvezda, koja je dovela novog trener i veliki broj pojačanja, pošto ima velike ambicije za sledeću sezonu.

Špekulisalo se koliko iznosi budžet Zvezde za ovu sezonu, a RSB forum donosi informaciju da su crveno-beli usvojili budžet od 5.000.000 evra neto za narednu sezonu.

– O svim osnovnim informacijama vezano za svakodnevni rad i život kluba, takmičarsku sezonu koja je otkazana, prelaznom roku i pripremama seniorskog tima za novu sezonu, radu mlađih selekcija, budžetu kluba koji će u narednoj sezoni biti čak za 30 posto manji, zdravstvenim protokolima u vreme globalne pandemije, članove Skupštine vrlo detaljno informisao je predsednik kluba Nebojša Čović i to kroz 15 tačaka dnevnog reda Skupštine. Takođe, Skupština je u potpunosti informisana i podržala je izveštaj o tužbi i vansudskom poravnanju između kluba i ABA lige koji je u toku i vrlo jasan stav kluba vezan za informisanje javnosti i pokušaje pojedinaca da nametnu nekakav ‘sukob interesa’ između Zvezde i FMP-a. Klub zastupa čvrst stav da ovu vrstu opstrukcije neće dozvoliti u narednom periodu – pojašnjava se u saopštenju.

Članovi Skupštine su obavešteni o okupljanju i početku priprema prvog tima koji će se ove sezone obaviti u specifičnim uslovima zbog virusa korona.

FOTO: kkcrvenazvezda.rs