0
Košarka

FOTO: Youtube/printscreen

NBA: Toronto obuzdao Hardena i pobedio Hjuston, Guduriću ni sekund u porazu Memfisa, ‘bleda’ partija Bostona

Objavljeno: 25.07.20 u 09:30

U noći između petka i subote u pripremi za nastavak NBA sezone odigrane su tri utakmice, a pobede su ostvarili Toronto, Oklahoma i Filadelfija.

Toronto Reptorsi su savladali Hjuston Roketse sa 94:83, a aktuelni šampion uspeo je da anulira dobru partiju Džejmsa Hardena, koji je utakmicu završio sa 24 poena i 10 asistencija, a uz njega je odličan bio i Danuel Haus koji je ubacio 18 poena.

Prvih nekoliko minuta utakmice viđen je rezultatski izjednačen meč, a onda Harden preuzima stvari u svoje ruke i pravi seriju 12:0 uz pomoć Takera i Grina i Roketsi sa 29:22 završavaju prvu četvrtinu.

Serž Ibaka i Paskal Sijakam uspeli su da vrate Toronto u igru, pa se na pauzu otišlo sa 49:49.

Na krilima sjajnog Ibake Reptorsi su se odvojili na 66:61 u trećoj deonici, međutim Harden ponovo preuzima stvar u svoje ruke i uz pomoć Takera pravi preokret uz seriju 10:0, ali je Terens Dejvis sa šest vezanih poena uneo neizvesnost.

U poslednji kvartal se ušlo sa 73:72 u korist Hjustona, ali su Reptorsi stegli odbranu i dozvolili Roketsima da postignu samo 10 poena u tom delu meča, pa je Toronto bez većih problema upisao pobedu.

Najbolji kod pobednika bili su Serž Ibaka sa 18 poena, Terens Dejvis je imao 15, Sijakam 13, Pauel 12, a Lauri 11 koševa, dok kod poraženih, pored pomenutih Hardena i Hausa, Erik Gordon je imao 11 poena, Rasel Vestbruk 10.

 

 

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera su bez većih problema pobedili Boston Seltikse sa 98:84.

Stiven Adams i Šej Gildžes Aleksander bili su najefikasniji sa po 17 postignutih poena, Nader je imao 11, dok je na drugoj strani jedini dvocifreni bio Enes Kanter sa 11 poena i 10 skokova.

U trećem odigranom duelu Filadelfija je pobedila Memfis uz dabl-dabl učinak Tobajasa Herisa od 15 poena i 10 skokova, na drugoj strani odličan je bio Jonas Valančijunas sa 20 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić nije dobio priliku da zaigra na ovoj utakmici za Grizlise.

Rezultati:

Filadelfija – Memfis 90:83

Boston – Oklahoma 84:98

Toronto – Hjuston 94:83

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bobi i Luka Dončić! 😂💪 #Boban #Doncic #NBA #LukaDoncic #DallasMavericks

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter