Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa govorio je o stanju u regionalnoj košarci kao i o hrvatskoj reprezentaciji.

Na pitanje da li ima šansi da neki hrvatski klub osvoji ABA ligu Rađa je bio jasan.


– Teško. Naši klubovi ne mogu da se bore protiv ostalih u ABA, pre svega sa srpskim, koji već godinama dominiraju. Mi nemamo toliko para da bismo nešto uradili, kao Zvezda i Partizan. Problem je i što nema dovoljno mladih igrača, pa se dovode prosečni stranci – rekao je Rađa za ‘Srpski telegraf’.

PROČITAJTE JOŠ: ZAVRŠNICA ISTORIJSKE NBA SEZONE: Može li neko da pomrsi račune Lebronu i Lejkersima, kakve su šanse Srba?! (ANKETA)

Upitan je Rađa o dolasku Ilije Đokovića, koji je izazvao dosta pažnje zbog toga što u Splitu odavno nije igrao igrač iz Srbije. Rađa je odmah i po potpisivanju ugovora pružio podršku srpskom plejmejkeru.

Stvarno ne bi trebalo da bude bitno odakle je ko kada je košarka u pitanju. Drago mi je zbog Ilije, želim mu da bude uspešan u Splitu.

Neizostavno pitanje i razlog zašto košarkaška reprezentacija Hrvatske ne postiže bolje rezultate iako ima mnogo talentovanih igrača.

– Mi dosta zavisimo od NBA igrača, a oni poslednjih godina nisu bili uspešni, iz različitih razloga. Međutim, taman kada smo krenuli nekom dobrom putanjom, počela je korona. Trebalo je da budemo i domaćini kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, ali se to sad sve pomera – završio je Rađa.